ЕП: Златне српске кошаркашице у Луксембургу од 19.00

Српске кошаркашице од 19 часова у Луксембургу играју други меч квалификација за Европско првенство 2017. године.

Кошарка 25.11.2015 | 16:20
ЕП: Златне српске кошаркашице у Луксембургу од 19.00

Европске шампионке су у првом мечу квалификација у препуном “Пиониру” славиле против Немачке са 100:57.

Селекторка Марина Маљковић каже да су сви у репрезентацији још под утиском те утакмице, а такође најављује да ће у дуелу са Луксембургом прилику добити играчице које су до сада имале нешто мању минутажу.

“Биће ово прилика да јасно дефинишемо неке ствари, да поједине играчице потврде лидерске позиције и да тако поведу млађе. Евидентно је да ће играчице које су до сада имале мању минутажу добити на овој утакмици већу шансу. Мораће добро да се потруде да ме убеде да их позовем и у фебруару, јер нека нова лица чекају своју прилику. Репрезентативна селекција је сурова, а посебно сада када више немамо само једно окупљање годишње, него имамо акције на свака два месеца”, рекла је Маљковићева.

Сусрет у Луксембургу пропустиће капитен Милица Дабовић, Ана Дабовић и Дајана Бутулија.

Једна од најискуснијих у тиму Србије Јелена Миловановић је рекла да ће задатак њених саиграчица и ње бити да против Луксембурга прикажу исту игру као против Немачке.

“Сви нам говоре да је Луксембург лак противник, али ја никада нисам играла против њих, тако да их не познајем. Играмо на страни, сумњам да ће бити једноставно, али ми смо спремне да пружимо игру као у суботу против Немачке, јер ако буде тако неће бити никаквих проблема. Надам се да ћемо са 2-0 завршити ову прву серију”, закључила је Миловановићева.

После Луксембурга, Србија наставља квалификације у фебруару наредне године, када гостује Немачкој и Украјини.

Коментари / 0

Оставите коментар