План премлаћивања опозиционара

Команда приватне Удбе Милорада Додика осмислила је План дисциплиновања Опозиције, чији је кључни дио премлаћивање најистакнутијих представника Савеза за промјене.

Република Српска 25.11.2015 | 22:41
План премлаћивања опозиционара

“Циљ је сијање страха и довођење друштва на руб сукоба, не би ли се опозиција натјерала да престане са критиком, посебно са истрагама које води Тужилаштво БиХ и Сипа и од којих су многе при крају”, тврде моји извори.

Према том Плану, појединци из врха Савеза за промјене, који најоштрије критикују Додиков Режим, биће изложени вербалним нападима у кафанама/ресторанима/на улици…, премлаћивању, а разматра се и употреба хладног оружја против њих.
“План је врло једноставан: Мете ће бити оптужене за издају интереса РС, да су Бакирови поданици, да су антисрби… и то од њима непознатих особа. Било да реагују или не, вербални напад ће се претворити у физички, а за поједине случајеве, попут Говедарице, планирано је и хладно оружје”, тврде моји извори из Додикове Удбе.

Они подсјећају да је на аутомобилу Вукоте Говедарице већ начињена диверзија прије неколико мјесеци и да је то дјело приватне тајне службе. Такође наводе да се пријети и другим високопозиционираним функционерима Савеза. Неки од њих су те пријетње и пријавили, а усмјерене су и на чланове њихових породица.

На моје питање ко ће бити ангажован на премлаћивању, саговорник је одговорио - Затвореници.

“Дио затвореника из затвора Туњице већ је припремљен за такве задатке. Они би, возилима припадника Удбе, били пребачени до мјеста на којима се налазе Мете, гдје би изазвали инциденте и обавили те прљаве задатке. Након тога били би враћени у затворске просторије и готово немогуће би их било открити”, каже мој извор и додаје да је слична “технологија” кориштена приликом неких убистава у Републици Српској.

Према његовим ријечима, затвореницима, који су прихватили да буду батина Режима, казне би биле значајно умањене.

Мој саговорник истиче да се са овим Планом нису сложили поједини функционери Министарства правде, задужени за затворе, па је одлучено да исти буду уклоњени из тог система.

Блог Слободана Васковића

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

ЛИКА

25.11.2015 13:43

ДОДИК НЕ СПАВА ОД ШЕСТОГ МЈЕСЕЦА 2014. ГОДИНЕ. НИЈЕ МУ ЛАКО?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац прве категорије

25.11.2015 13:47

А хоце ова банда слободно, јос нас само нису поцели премлацивати, па јесмо ли се за ово борили? Црвена банда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комунист

26.11.2015 08:32

Ово није црвена банда ово је црна банда Милорада Додика а док су црвени батинали није се појављивао овакав криминал као сада.Смрт лоповима

Name

СелманКРИМИ

25.11.2015 13:48

Све се уклапа у систем који је у Министарству НЕправде осмислио и проводио Џери Селман

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАР

25.11.2015 14:12

БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН ЦАР? ОН СЕ ЗВАО МИЛЕ ДОДИК? ДЈЕЦА ОДМАХ ЗАСПУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бодеxy

25.11.2015 14:18

Који сте ви БОЛЕСНИЦИ.Вјероватно сте добили амнезију како је СДС водио нас у РАТ, ради профитерства и акција крени-стани. Шверца хране, муниције и људи.Вјероватно сте добили и амнезију на период власти ове опозиције након рата, па је по ВАМА само ова власт" РЕЖИМ", и само нас је она довде довела. Ако сте поштени реците да су сви исти или слични, па би и ми који не размишљамо као ви, можда размотрили такав став. ОВАКО никада нећете добит подршку изашлих бирача у РС којих је и даље више него вас и само се ВИ једите и пишите, сигурно ћете нешто постићи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

25.11.2015 21:29

Друзе додај И да је тај исти СДС имао фамозни ДБ који је управо ово радио сто овај Васо наоводи у овом тексту да СНСД планира ... Као да смо заборавили кад су њихови батинаси тукли по Бања Луци сваког ко је писнуо против СДС-а. Да неприцам о премлацивању повратника И народа који се хтио врацат на своје, рекету по фирмама И сл ... Ја колико се сјецам они су управо због тога протјернани из хотела Босне неке тамо године, ако је неко заборавио слуцајно ...

Name

инспектор

25.11.2015 14:26

Вјерујем у ово, јер Режим се не предаје, у овоме случају, без крви!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неминовно

25.11.2015 15:31

Власт оваква каква је сада це се сама од себе распасти. Њу су одрзавали кредити и продаја социјалстицких добара. Сада је нестало ресурса, то зна и медјународна заједница, па це се сама срусити "као кула од карата".

Name

9 дан

25.11.2015 14:27

Де нека мене нападне...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛЛЛ

25.11.2015 14:49

СВЕ ЈЕ МОГУЋУ У КУХИЊИ СНСД. ЉУДИ НЕМАЈУ ОБРАЗА, КАРАКТЕРА, МОРАЛА, ИТД. БЕСКРУПУЛОЗНИ СУ И СВЕ СЕ МОЖЕ ОЧЕКИВАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕЗ ЗНАЊА И ГЛАВНОГ

25.11.2015 14:58

МЕНЕ СУ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ПРАТИЛИ ЉУДИ СРЕТЕ АНИЧИЋА УЗ АСИСТЕНЦИЈУ ПОЛИЦИЈЕ.НАРАВНО БЕЗ ЗНАЊА ТУЖИЛАШТВА А ГЛАВНИ У ТОМЕ СУ БИЛИ СРЕТИНИ КОКОШАРИ ДУШАН МАЈКИЋ И МИРОСЛАВ ИЊАЦ ПОЛИЦАЈАЦ У ПЕНЗИЈИ.ОВОМ ПРИЛИКОМ САМО УПОЗНАЈЕМ РУКОВОДСТВО МУП-А ДА НЕ СЛУШАЈУ СВАЧИЈЕ СУГЕСТИЈЕ И ДА ДОБРО ПРОЧЕШЉАЈУ ТЕ АГЕНЦИЈЕ ЗА ОБЕЗБЈЕЂЕЊЕ.САРАДЊА СА ЉУДИМА СУМЊИВОГ МОРАЛА ОБИЋЕ ИМ СЕ О ГЛАВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

25.11.2015 16:54

Вец их туку, а мозда и треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црњеловац

25.11.2015 18:02

Батина је из раја изасла

Name

Сиротиња

26.11.2015 03:19

Каква борба око власти ,има ли ико да поведе ову земљу крвљу натопљењу ка бољој будуцности ,све сами криминал и корупција закони не вриједе за свију исто полиција и тузиластва су у раљама власти небитно које ове сад или неке будуце .вријеме це показати да це људи вас сахранити заједно са васим пропалим политикама које неводе нигдје сељаци примитивни који се не боје ни бога ,а незнају да кад једном народ крене неце бити добро по њихову козу овај систем на којем се ми налазимо настао је на бас пљацкама и отимању друствене имовине коју су наси родитељи градили за вријеме комунизма који нам није ваљао ста це нам мир кад је боље рат и ста сад ево имамо и име а немамо ниста народ је гладан и сит васих лази

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгиша Човић

26.11.2015 09:04

То и приличи Додику, уопште ме не изненађује ова прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни лептир

26.11.2015 09:25

Сваког овог наведеног нападаца це цекати јединица црни лептир,моце напасти али неце моци побеци. Вецина људи је спремна да узврати напад у своју одбрану

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.11.2015 12:48

У овом прљавом политичком рату између Додика са једне и Босића са друге стране, још није било ''црне руке''.Могуће је да се активира пред изборе.

Name

Наравно

27.11.2015 07:20

То је лако изводљиво кад судије и тузиластва нераде ниста само дају услов на услов. Пребијете неког на мртво име добицете услов. Упуцате неког опет услов или маx три године затвора.Тако да ниста није искљуцено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

православац

27.11.2015 12:47

Раденко Михаљица добио жесток ударац гојзерицом у стражњицу док је евидентирао рупе на аутопуту Добој Прњавор.Затвореник из Туњица , рехабилитовани службеник Бобар банке покушао да напаствује љепушкастог Говедарицу док је отклањао подметнути квар на квачилу свог аутомобила ...Одрастите мало .Ако је Додик Лакташенко ,Босић по логици Порошенко , Мектић Кличко ко је онда десни сектор ? Ко нам пакује Украјински сценарио борбе против корупције и предсједника лопова? Бакир је са бабом покрао све што се могло покрасти .

ОДГОВОРИТЕ