Џумхур: Ђоковић сигурно долази у Сарајево!

Најбољи тенисер Босне и Херцеговине Дамир Џумхур потврдио је да је начелно договорен егзибициони меч са првим рекетом свијета Новаком Ђоковићем у Сарајеву.

Тенис 26.11.2015 | 15:00
Џумхур: Ђоковић сигурно долази у Сарајево!

Иза Дамира Џумхура је успјешна сезона - три титуле на челенџерима, полуфинале на АТП 250 турниру, наступ у трећем колу Ролан Гароса, 77. мјесто на АТП листи...

Младом Сарајлији је циљ пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године и да догодине осигура пласман међу 50 најбољих тенисера планете.

"Иза мене је изузетно успјешна година. Пробио сам баријеру звану 'Топ 100' и играо сам на Вимблдону, Роланд Гаросу, УС Опену и стекао сам непроцјењиво искуство. Жријеб или судбина, како год хоћете, хтјела је да се на два грен слема сусретнем с Роџером Федерером, што је велико искуство за мене, јер сам могао провјерити своје способности. Преда мном је још много рада, одрицања и стицања искуства, које је заправо и најдрагоцјеније у овом спорту. Задовољан сам чињеницом да сам доказао себи, али и другима колико заправо могу", рекао је Џумхур у разговору за "Независне новине".

Џумхур је потврдио да је са српским тенисером Новаком Ђоковићем у редовном контакту честитавши му успут фантастичну сезону коју је крунисао титулом на завршном Мастерсу у Лондону.

"Са Ђоковићем сам често у контакту и ову прилику користим како бих му још једном честитао на сјајној сезони, коју је завршио тријумфом на Мастерсу. Неколико пута смо причали о могућности одигравања егзибиционог меча у Сарајеву, на што је он већ пристао. Међутим, Новак је веома заузет и то треба поштовати, посебно јер се у 2015. оженио, добио дијете и још много тога. Меч ће се вјероватно одиграти, али када буде мало више времена. Најбитније је да постоји воља и да се одржава контакт с њим. Његова жеља је велика и меч ће се сигурно десити, али термин још није познат", додао је први рекет БиХ.

Коментари / 0

Оставите коментар