ЛШ - најава: Златан код куће, "Грађани" код "Даме"...!

У среду су на програму мечеви петог кола Лиге шампиона у групама А, Б, Ц и Д, а дерби играју Јувентус и Манчестер Сити.

Фудбал 25.11.2015 | 16:40
ЛШ - најава: Златан код куће, "Грађани" код "Даме"...!

Док "Грађани" гостују "Старој дами", у другом мечу групе Борусија и Севиља у Менхенгладбаху одлучују ко ће остати у Европи.

У групи А, Златан Ибрахимовић се са ПСЖ-ом враћа у свој родни Малме, док Реал у Лавову против Шахтјора тражи потврду првог места.

Манчестер Јунајтед дочекује ПСВ, који има бод мање, као и Волфсбург који гостује код ЦСКА, па се очекује коначни расплет и у групи Б.

Бенфика би на незгодном гостовању у Астани требало да потврди освајање групе Ц, док ће Атлетико покушати да одоли Галатасарају и придружи се Португалцима у осмини финала.

Лига шампиона, 5. коло:

Група А:
20:45 Малме – Пари Сен Жермен
20:45 Шахтјор – Реал Мадрид
Табела: Реал 10 бодова, ПСЖ 7, Шахтјор 3, Малме 3

Група Б:
18:00 ЦСКА Москва – Волфсбург
20:45 Манчестер Јунајтед – ПСВ Ајндховен
Табела: Манчестер Јунајтед 7, ПСВ 6, Волфсбург 6, ЦСКА 4

Група Ц:
16:00 Астана – Бенфика
20:45 Атлетико Мадрид – Галатасарај
Табела: Бенфика 9, Атлетико 7, Галатасарај 4, Астана 2

Група Д:
20:45 Јувентус – Манчестер Сити
20:45 Борусија Менхенгладбах – Севиља
Табела: Сити 9, Јувентус 8, Севиља 3, Борусија 2

Група А:

Реал би евентуалном победом у Лавову потврдио прво место у групи, али Украјинце само победа оставља у игри, па Мадриђанима неће бити лако, посебно након дебакла у Ел Класику.

"Имамо дужност према навијачима да освојимо три бода", рекао је тренер Реала Рафаел Бенитес.

У међувремену, ПСЖ гостује Малмеу, а домаћин спрема фешту због повретка највеће легенде локалног клуба Златана Ибрахимовића.

"Било би савршено да постигнем три гола, победимо, а да навијачи узвикују моје име. Биће ово посебно вече", рекао је Ибрахимовић који је организовао гледање утакмице и на градском тргу у свом родном граду.

Група Б:

Све четири екипе су у игри за осмину финала, а Јунајтед има "меч лопту" против ПСВ-а на Олд Трафорду. Луј ван Гал одлично познаје своје земљаке, а "инсајдер" би требало да буде доскорашњи играч тима из Ајндховена Мемфис Депај, који је протеклог викенда постигао први гол за "Црвене ђаволе".

"Ове недеље нас чекају два велика задатка, у Лиги шампиона и Премијер лиги. Могли бисмо да направимо велики корак ка освајању првог места у групи у Лиги шампиона, а победом против Лестера могли бисмо да преузмемо прво место у Премијер лиги, али идемо корак по корак", рекао је Хуан Мата.

ЦСКА је у кризи резултата, поражен је у последња два меча у руској Премијер лиги, а чека га одлични Волфсбург. Нови кикс би "армејце" оставио без Европе у наставку сезоне.

Група Ц:

Бенфика и Атлетико имају савршене прилике да заврше посао. Португалцима ће бити нешто теже јер гостују у Казахстану, али би им и бод био довољан у случају победе Атлетика над Галатом.

"Није нам потребна додатна мотивација, можемо даље ако победимо овде. Али биће тешко, Астана је веома тврда", рекао је тренер Бенфике Руи Виторија.

Мадриђани су у доброј форми, али би и њима један бод био вероватно довољан да се домогну осмине финала, док Турци морају ићи на све или ништа.

"Галатасарај има много искусних играча, доста је голова у њима. Имају турски дух, никад се не предају. Морамо играти добро да бисмо победили", рекао је Дијего Симеоне.

Група Д:

Дерби дана игра се у Торину, Јуве чека Сити у борби за прво место. Оба тима ће се вероватно задовољити и бодом, јер им гарантује осмину финала, али је битно тамо избећи тежег противника из друге групе.

"Више бих волео да Сити мирнији улази у утакмицу. Они имају талентовану екипу и можда би нам било лакше да дођу опуштенији у Торино. Морамо да одиграмо одличан меч пошто желимо да обезбедимио пласман у осмину финала", рекао је капитен Јувентуса Ђорђо Кјелини.

У међувремену, Борусија и Севиља ће се у Менхенгладбаху борити за "голи живот". Поражени ће вероватно завршити сезону у Европи, а победник имати шансу да се нада осмини финала ЛШ, у случају победе Ситија у Торину.

Коментари / 0

Оставите коментар