Шта се деси кад нудите новац

Коди Персин направио је мали социјални експеримент. Облепио се новчаницама и стајао на улици са натписом: „Узмите колико вам је потребно“. Занимљиво је да су новац узимали људи којима уопште није био потребан, попут бизнисмена у скупом оделу или жена са „луј витон“ и „живанши“ торбама.

Занимљивости 25.11.2015 | 00:00
Шта се деси кад нудите новац

На улици му је прво пришао добростојећи мушкарац који је признао да му новац не треба, али да ће се послужити ако може. Након тога, застао је и мушкарац који је протрчао поред, али се вратио када је угледао новац.

Ни жене нису биле имуне на зов бесплатног новца. Једна са „луј витон“ торбом која је признала да јој је новац потребан за сутрашњи маникир, а друга такође са скупоценом „живанши" торбом.

Крајем снимка зауставио га је бескућник који је узео само две новчанице да има да купи храну себи и свом псу. Када га је Коди упитао зашто не узме више новца, одговорио му је да подели остатак новца онима којима је потребан.

Коди му је након тога дао још новца из новчаника. „Успели сте у животу када је све што стварно желите оно што вам је заиста потребно“, реченица је којом се завршава снимак.

РТС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ацо

26.11.2015 11:03

Јел овај први Баја????!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пунпадзија

27.11.2015 11:53

Нецемо никад видјет бају да овако дјели лову. Ово треба приказати вецерас у дневнику па мозда се и Баја разнези па га сретнемо да дјели ал коме....??

ОДГОВОРИТЕ