Опозиција: Додиково фабриковање лажи

Руска новинска агенција Спутњик која дјелује у Србији објавила је да постоји тајни план за рушење предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Република Српска 24.11.2015 | 22:00
Опозиција: Додиково фабриковање лажи

Иза овог тајног плана дјеловања како се наводи стоји опозиција Републике Српске договорен са одређеним међународним центрима. Опозиција је ове оптужбе одбацила као неосноване и лажне, а од писања Спутњика се оградила и Руска амбасада у БиХ.

Тајни план за рушење Милорада Додика, према писању руске новинске агенције, спровеле би чланице опозиционог блока у Републици Српској - Савеза за промјене, кога чине Српска демократска странка, Партија демократског прогреса, Народни демократски покрет и још неколико мањих партија, у сарадњи са појединим медијима, невладиним организацијама и одређеним међународним центрима.

Додаје се да треба ићи у перманенто рециклирање наведених афера које пласира једна телевизија из Републике Српске, неки портали из Бањалуке и један дио федералних медија, а у акцији рушења актуелне власти у Републици Српској подршку ће пружити и поједини медији из региона.

Потпредсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић, одбацујући све наводе о тајним плановима опозиције на рушењу Додика, каже да се само ради о наставку фабриковања лажи актуелног режима.

„То само показује да Додиковом режиму није ништа да фабрикује и креира лажне вијести и да при томе злоупотребљава Руску Федерацију. То је брука и срамота и за господина Додика и за његову булументу која очигледно не преза ни од чега, па ни од оваквих лажних вијести којима жели да ствара политичке тензије у Републици Српској“, оцијенио је Бореновић.

У наведеном тајном плану кулминација напада на Додика и актуелну власт и максималан ефекат требало би, како је предвиђено, да се постигне неколико дана послије Божића. У свему томе велику помоћ Савез за промјене би требао добити од страначких колега који су у власти на државном нивоу.

Функционер Народног демократког покрета и посланик у Представничком дому државног парламента Момчило Новаковић сматра да се вјероватно ради о плаћеном и нарученом тексту, наглашавајући да опозиција нема намјеру да руши актуелну власт у Републици Српској насилним путем.

„Сигурно нико од опозиције нема намјеру да се на овакав начин обрачунава са политичким неистомишљеницима. Али исто тако ми нећемо ствар пратити као да нас то не занима. Критички ћемо се односити према раду свих у власти и критиковаћемо све појаве криминала и тражити од институција да се обрачунају са онима који у томе учествују, наравно у складу са законом и прописима који важе у Републици Српској и БиХ“, додаје Новаковић.

Ово је само један шаблон по којем власт у Републици Српској брани себе и свој криминал измишљајући стално унутрашње и вањске непријатеље, мишљење је предсједника странке Напредна Српска Адама Шукала.

„Господин Додик је постао прави шаљивџија, а Спутњик у овом случају, с обзиром да га је прије седам дана угостио, очигледно сада пушта оно што им је он том приликом написао. Јасно је да у овом случају господин Додик спинује причу опозиције о борби против криминала и корупције како би је усмјерио у правцу заштите националних интереса“, објашњава Шукало.

Чак се и амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов оградио од писања руске новинске агенције.

Након разговора са министром иностраних послова БиХ Игором Црнадком, руски амбасадор у БиХ је изјавио наводи изнесени у тексту „Тајни план за рушење Додика“ не представља званичне ставове Русије и да званична Москва не подржава квалификације према одређеним политичким партијама и политичарима које су у њему наведене.

Можда најбољи став дијела јавности која се критички односи према власти изнио је психолог Срђан Пухало који је у отвореном писму Додику на Фејсбуку поручио „или хапси одмах багру која хоће нелегално и насилно да те смијени и преузме власт у Републици Српској или нас немој више слуђивати“.

„Ми смо видјели нешто што се зове писмена вјежба, без било каквих доказа, докумената, без иједног имена или презимена. Нема нити једне ствари коју би ову причу учинило релевантном и озбиљном“, каже Пухало, подсјећајући да је власт сличне сценарије предвиђала и 2013 и 2014 године.

Ако власт нема доказе за разне уроте против ње требала би се посветити рјешавању проблема који муче обичног грађанина Републике Српске, а које Влада Српске не зна и не може да ријеши, а то су: незапосленост, мале плате и пензије, невиђена корупција и криминал, лоше здравство и школство, мали наталитет и одлазак младих, додаје Пухало.

Извор: РСЕ

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Добро јутро

24.11.2015 21:08

Овај мазгов је у коми. Резим ускоро пуца к'о лубеница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уцитељ јоге

24.11.2015 21:10

Дзаба све Милораде, ипак уци јогу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пропали борац РС

24.11.2015 21:31

Иди сам више једном шта хоћеш више још од нас гоља РС од који си све узео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вукадин

24.11.2015 21:42

Нецу му позељети, као сто је он то ономад позелио једном новинару, да га удари срцка. Ја му зелим да се дуго и неуспјесно бори са нецим за ста је срцка седмица на лотоу. Онај ко га је тенковима својевремено довео на власт није ни сањао да це нас до ове мјере згазити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

р..е

24.11.2015 21:48

Цувај се у прецнику од 30 метара

ОДГОВОРИТЕ
Name

посјетилац

24.11.2015 21:49

Пуало зна да ужива заштиту запада и да га Миле не може ухапсити, зато се овако и понаша. Опозиција је уз помоћ страних центара моћи већ хтјела да изврши државни удар путем затварања финансијских токова који би РС довели у финансијску неликвидност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

24.11.2015 22:43

Каквих финансијских токова црни Радосаве??? Држава живи на вересију већ 20 година! То што Рудоња покушава да опере своје паре кроз неке сумњиве кредите, нема везе са животом, поготово нема са ликвидношћу празних џепова... Једини "напредак" у држави у 2015 је отварање 4 (ЋЕТИРИ) километра дуге обилазнице у Сарајеву, лично предсједавајући предсједништва пререзао црвену тракицу... То је да се објесиш од муке! Људи праве 400 километара годиśње, и на отворењу пословођа купи гајбу пиве да прославе, код нас црвени тепих за јебену раскрсницу (и наравно ротације и сво обезбјеђење)!!!!!!!!

Name

Хе хе

25.11.2015 07:59

Управо тако Босанац, само отворење кошта 100,000КМ.

Name

лоша времена

24.11.2015 21:55

Никада ништа од овога нисмо добили да се памти као добро за народ, само знамо за афере и животне проблеме свих генерација у Републици Српској, који су имали снаге и успјели такав неуређен лош живот преживјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

САМО НОВИ ИЗБОРИ !

24.11.2015 22:02

НОВИ ИЗБОРИ, НОВИ ИЗБОРИ И САМО НОВИ ИЗБОРИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разоцарана

24.11.2015 22:51

Отварао је ногом сва врата и самарао министре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

24.11.2015 23:14

Од њега добро зиви 20% будзетских паразита који сви изадју на изборе и изведу све своје и сакато и болесно да за бају гласају да застите своје будзетске плате. Јос мало и томе је крај, пукнуце и будзет и нема висе па да видимо ста це онда да стите. Знао је баја како је нас народ поткупљив па је лако осмислио гласацку масинерију.Дан када му ставе лисице на руке цу славити као другу славу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комунист

25.11.2015 07:48

Само револуција помазе на целу са КП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

инжењер

25.11.2015 08:00

Људи моји хоћемо ли га се икад ријешити?

ОДГОВОРИТЕ