Троицки о Новаку, циљевима и Дејвис купу...

Ноле је "прешао игрицу", а ја хоћу међу 10 најбољих! Наш тенисер Виктор Троицки тек што се завршила сезоне окренуо се припремама за нову. Распоред се зна, као и циљеви - да уђе у Топ 10 и још једном освоји трофеј Дејвис купа са Србијом.

Тенис 25.11.2015 | 18:20
Троицки о Новаку, циљевима и Дејвис купу...

"Нећу стићи много да уживам у снегу и да скијам, иако бих волео, али не верујем да ћу успети. Ускоро ми крећу припреме, од 5. децембра сам на Копаонику, то ми је први део припрема и после идем у Аустралији три недеље. Први турнир биће ми у Бризбејну", открио је Виктор.

Он сматра да се створила превелика фама око правила одбране бодова.

"Не гледам на то, шта би онда Ноле требало да ради? Психички не би могао да размишља само о томе. Креће све из почетка од јануара и крај сезоне је мерило. Не гледа се одбрана бодова, то јесте олакшавајаћа околност да би можда био бољи носилац, али се не оптерећујем одбраном. Први циљ ми је да уђем у првих 10 и надам се да ћу га остварити већ следеће године. Други је и да се нађем на завршном Мастерсу, велика ми је жеља да заиграм у Лондону следеће године", нагласио је Троицки, који је одушевљен Новаковом доминацијом ове сезоне.

"Мало је досадно (смех). Стално побеђује, волим да кажем да је прешао игрицу. Невероватно је то што ради", поручио је Троицки.

Он је и додао како позитиван учинак од активних тенисера против Нолета имају само Иво Карловић и Филип Крајиновић.

"Баш се Филип похвалио, пошто имамо на 'Wхатсапп-у' интерну групу. Видео је наслов, и то је поделио са нама, па смо упућени сви", уз смех је објаснио Виктор.

Наш тенисер је рекао и да је снимање документарног филма о њему завршено, као и да би премијера требало да буде у марту или априлу 2016. на "Теннис цханел".

Уједно, Виктор се присетио и освајања Дејвис купа, од чега је прошло тачно пет година. Због тога је и Јанко Типсаревић поставио фотографију на Инстаграм.

"Сад сам се најежио, невероватан тренутак. Највећи у мојој каријери и животу. Нестваран моменат, тај последњи поен... Нисам био свестан, неколико дана нисам могао да дођем себи. Урадили смо велику ствар, мислим да је штета што нисам бар још једном поновили тај успех. Имамо шансу, само да се окупимо и да се договирмо да играмо заједно. Ми желимо, али неке више силе су биле против нас. Греота да са оваквом генерацијом не освојимо још титула Дејвис купа. Дефинитвно да ме најлепше успомене вежу за ту годину", нагласио је Троицки.

Он није могао са сигурношћу да потврди да ће и следеће године играти за Србију.

"Искрено, направио сам велику грешку прошле године са тимом у Дејвис купу у Аргентини. После Вимблдона на трави, отишао сам у халу на шљаку. Било је врло хладну и огромна промена. Испаштао сам због тога у САД на бетонским теренима. Не желим да правим исте грешке, иако увек волим да играм за репрезентацију и одговара нам што играмо у Србији. Не могу да гарантујем, али сам све старији и морам да водим рачуна о распореду. Не могу да обећам, али волео бих да играм", поручио је Виктор.

Пред почетак припрема за нову сезону, у петак га очекује егзибициони турнир.

"Учествоваће легенде, бивши и садашњи тенисери, и жене и мушкарци. Нисам ни сам сигуран каква су правила, играћу са неким од љубитеља тениса, са неким од аматера. Позвани смо на то прелепо острво на Карибима, где се сваке године организује овај турнир. Биће Бекер, Андерсон, Навратилова...", завршио је Виктор.

Коментари / 0

Оставите коментар