Вељко Пауновић - тренер Чикага!

Вељко Пауновић нашао нови посао - ватрогасац! Селектор "златних орлића" Вељко Пауновић добио је посао као самосталан тренер.

Фудбал 24.11.2015 | 18:40
Вељко Пауновић - тренер Чикага!

Вељко Пауновић нови је тренер америчког клуба Чикаго Фајр (Цхицаго Фире)!

Ово је клуб саопштио на својој званичној страници.

Кад није било слуха овде, онда је "Паун" морао да оде "преко гране", уствари "преко баре". Наравно да нам је жао, али се човек по свом менталном склопу, уопште не уклапа у актуелни фудбалски муљ Србије. За њега је, верватно, боље овако.

Дакле, 38-годишњи Вељко Пауновић, који је овог лета САМ, уз помоћ неколицине сарадника и вредне и талентоване групе дечака освојио титулу првака света на Новом Зеланду, добио је први самостални тренерски посао у неком клубу.

А изабрао је амерички клуб Чикаго Фајр, чији генералани директор Нелсон Родригез није крио одушевљење овим трансфером (а и зашто би?):

"Вељка су желели многи клубови, а ми смо имали луду срећу што је он пристао да буде наш тренер. Трагали смо за тренером који ће испуњавати разне критеријуме, а 'Пауно' је управо такав. Он је шампион, учитељ ове игре, али и човек од морала, интегритета, принципа".

Пауновић се захвалио на указаној шанси и пре свега на томе што су челни људи овог клуба изабрали баш њега.

"Узбуђен сам и пун елана, ентузијазма да почнем да радим, да упознајем људе, навијаче, за које знам да страствено воле клуб. Ово је прилика коју сам тражио, да радим са правим људима, у право време и на правом месту", рекао је "Паун".

Додао је и ово сликовито:

"Имам огромну енергију, али и знање и искуство које желим да пренесем на тим. Фудбал је начин живота, а ја га живим и 'проповедам' од како знам за себе. Волим овакве врсте изазова, када треба да створите шампиона. Чикаго Фајр видим као срце лава које чека да буде ослобођено да покаже сву снагу".

За Пауновића, осим његове играчке каријере, а једну сезону је био и у САД (МЛС), посебно истичу његове "ванфудбалске квалитете", као што су знање ШЕСТ језика (енглески, шпански, руски, немачки, македонски и наравно српски), то што је "на ти" са медијима, јер је девет месеци био стручни коментатор на шпанској телевизији, то што има диплому за спортски менаџмент...

Играо је за укупно 11 клубова - у Србији, Шпанији, Немачкој, Русији и САД.

Бивши играч Партизана престао је да игра 2008. године, у црно-белом дресу, али се реактивирао 2011. године као члан Филаделфије.

Коментари / 0

Оставите коментар