УЕФА објавила најбољи тим Лиге шампиона свих времена!

Анри у екипи, Зидан и Роналдињо на клупи! Европска кућа фудбала објавила је најбољи тим свих времена. Занимљиво је да у стартној постави нема Зинедина Зидана и Роналдиња, док је место у нападу заузео Тијери Анри.

Фудбал 25.11.2015 | 21:30
УЕФА објавила најбољи тим Лиге шампиона свих времена!

Француз се нашао у најбољем тиму иако није освојио трофеј Лиге шампиона са Арсеналом, у којем је провео највећи део своје каријере. Друштво у нападу му праве најбољи фудбалери данашњице, Кристијано Роналдо и Лионел Меси.

На средини терена је места такође било за тројицу играча, а ту доминирају фудбалери Барселоне. Очекивано, Андрес Инијеста и Ћави, покретачке снаге Каталонаца у периоду велике доминације, нашли су место међу најбољих 11 играча. Друштво им у везном реду прави неочекивано бивши капитен Ливерпула Стивен Џерард. Он је успео да освоји једну Лигу шампиона са "црвенима". Места у тиму није било за Зинедина Зидана, Каку или Роналдиња.

Изненађења представљају и избори Европске куће фудбала у одбрани. На листи није било места за легенду Милана Паола Малдинија, док је капитен Челсија Џон Тери морао да се задовољи местом на клупи. Одбрамбену линију чине Филип Лам, Карлес Пујол, Алесандро Неста и Серхио Рамос.

На голу је бивши капитен Реала Икер Касиљас добио предност у односу на икону Јувентуса Ђанлуиђија Буфона. По многима најбољег голмана садашњице, Мануела Нојера, нема ни на клупи.

Дакле, на клупи за резервне играче најбољег тима Лиге шампиона свих времена се налазе: Ђанлуиђи Буфон, Џон Тери, Павел Недвед, Роналдињо, Кака, Зинедин Зидан и Златан Ибрахимовић.

Коментари / 0

Оставите коментар