Качаник на Косову - град Исламске државе

Камере емисије „Ле иене“ направиле су истраживачку репортажу са породицама џихадиста са Косова. „Качаник, град ИД бораца“ назив је репортаже која траје десетак минута, а приказана је на Каналу 5, преноси портал „КосСев“, а објавио је данас руски Спутњик.

Србија 24.11.2015 | 16:10
Качаник на Косову - град Исламске државе

Качаник је иначе мјесто на Косову које броји око 300.000 становника, а новинар поменуте емисије је разговарао са око 30 породица чији се чланови боре у Сирији на страни Исламске државе.

Најопаснији од свих је Љавдрим Мухаџери, који је и главни протагониста репортаже.

У пратњи локалног таксисте, италијански новинар успио је да разговара са породицом познатог „касапина“ о насловима који су осванули у медијима, гдје Љавдрим Мухаџери ножем пресјеца врат младиц́у.

Брац́а џихадисте су погледала видео „касапина“ како убија младиц́а, али они нису повјеровали, рекавши да је у питању видео-монтажа.

Након посјете његовој куц́и, новинари и његов тим су се упутили у град, гдје су узели изјаве грађана који познају терористу и који су прихватили тај ризик.

Имам из Качаника је рекао да зна да је у питању терориста и објаснио да су правила ислама у Качанику екстремнија.

Репортажа „Ле иене“ рађена је љетос, а завршава се поруком оца косовског младиц́а који је отишао у Сирију без његове сагласности.

Отац се не слаже са ратовањем на страни ИД и жели да подигне свијест свима који су преварени.

" />

НН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

24.11.2015 17:37

Сви муслимани су мање или више симпатизери ИД!

ОДГОВОРИТЕ