ЛЕ: Партизан и без Стевановића у Холандији?!

Велики проблеми за Партизан пред гостовање АЗ Алкмару у Лиги Европе. Шта победа или реми доносе Партизану?

Фудбал 24.11.2015 | 19:20
ЛЕ: Партизан и без Стевановића у Холандији?!

Има ли краја проблемима Партизана ове сезоне?

Пред кључно гостовање АЗ Алкмару у Лиги Европе, у мечу у којем црно-бели могу много да добију пред последње коло и утакмицу са немачким Аугзбургом, тренер Љубинко Друловић мора да "крпи" рупе настале услед силних повреда.

Последња информација из табора Партизана је и да офанзивни везиста Ален Стевановић, највероватније, неће бити у авиону за Холандију у среду ујутру. Стевановић је повредио задњу ложу, а стручни штаб се надао да би могао да се опорави до утакмице са Алкмаром. Међутим, он није могао да издржи тренинг у понедељак и готово је извесно да не иде на пут.

Ни бразилски штопер Фабрисио неће моћи да се стави на располагање, тако да ће, како ствари стоје, Партизан у Холандију само са једним класичним штопером - Лазаром Ћирковићем (остали су повређени). То, опет, значи да ће Бугарин Иван Бандаловски опет играти у пару са Ћирковићем у задњој линији, као у утакмици са Новим Пазаром у суботу.

Све ће бити јасније после данашњег тренинга.

Како сада ствари стоје, у авиону за Холандију биће:

голмани: Живко Живковић и Филип Кљајић;

одбрана: Александар Субић, Мирослав Вулићевић, Лазар Ћирковић, Иван Бандаловски, Немања Петровић;

везни ред: Марко Јевтовић, Дарко Брашанац, Саша Илић, Стефан Бабовић, Саша Лукић, Никола Нинковић, Андрија Живковић, Петар Грбић;

напад: Валери Божинов, Абубакар Оумару, Иван Шапоњић.

У комбинацији су и Никола Трујић и Марко Голубовић.

Партизан путује у среду ујутру за Амстерадам и потом наставља за Алкмар. Тренинг је предвиђен за среду у 17.30 часова на АФАС стадиону. Утакмица ће бити одиграна у четвртак од 19 часова, суди Аустријанац Харалд Лехнер.

Партизану ће меч у Алкмару бити 11. такмичарска утакмица у Европи (рачунајући и квалификације) ове сезоне.

Биланс је: 6 победа, 1 реми, 3 пораза, гол разлика 17:15 (+2)

***Партизан има шест бодова из три утакмице, Алкмар само три. У последњем колу Групе Л, Партизан дочекује Аузгбург, а АЗ Алкмар гостује Атлетик Билбау.

Шта би Партизану донела победа у Алкмару?

Не би му и теоретски донела зимовање у Европи, али би га веома приближила остварењу тог великог успеха. Ако победе у Алкмару, црно-бели би аутоматски избацили Холанђане из трке, а у последњем колу би им против Аугзбурга у Београду био довољан реми (уколико Аугзбург у четвртак на свом терену победи Баске или ремизира против њих), а можда чак и пораз до 0:2 (уколико Аугзбург изгуби у четвртак од Атлетик Билбаа). Сем тога, победа би Партизану донела даље ојачање његовог клупског коефицијента за наредну сезону 2016/17. (са садашњих14,825на16,925 бодова), а није наравно занемарљив ни нови новчани бонус од360.000 евра, колико УЕФА вреднује сваку победу у групној фази Лиге Европе.

Шта се дешава уколико Партизан ремизира у Алкмару?И у том случају Холанђани и теоретски испадају из трке за пласман у 1/16 финала, а у зависности од исхода утакмице у Немачкој (Аугзбург - Атлетик Билбао) црно-белима би у последњем колу била потребна или победа против Немаца (уколико они сад у четвртак победе Атлетик), или реми (уколико Аугзбург у четвртак ремизира, или изгуби од Атлетика). И у случају ремија би црно-бели ојачали свој клупски коефицијент за наредну сезону (са садашњих14,825на15,875бодова), а нерешен резултат у групној фази Лиге Европе доноси120.000 €.

Ако Партизан изгуби у четвртак у Алкмару, онда би се све закомпликовало пред утакмице последњег кола. Могуће је да Партизану не би била довољна ни победа над Аугзбургом за пролаз у наредну фазу такмичења, а опет, могуће је да ће му и реми бити довољан, а све би то зависило од резултата осталих утакмица.

Коментари / 0

Оставите коментар