Златна лопта: Матић прије златних "Орлића"!

Иако су ове године остварили највећи успех српског фудбала млади репрезентативци нису заслужили Златну лопту. Шта ви мислите да ли је ФСС направио прави избор?!

Фудбал 24.11.2015 | 15:20
Златна лопта: Матић прије златних "Орлића"!

Фудбалски савез Србије одлучио је ко ће добити Златну лопту у 2015. години.

Комисија у саставу Иван Ћурковић, Саво Милошевић, Слободан Сантрач, Милољуб Остојић, Јован Секулић одлучила је да за најбољег фудбалера Србије изабере Немању Матића, играча Челсија, баш као и прошле године.

Репрезентативац Србије добио је предност у односу на плејаду талентованих младих играча, који су ове године освојили златну медаљу на Омладинском првенству света на Новом Зеланду и тако остварили највећи фудбалски успех Србије.

Њих су предводили Предраг Рајковић, који је на СП проглашен за најбољег голмана, Андрија Живковић, који је и са Партизаном постигао добре резултате на европској сцени, Сергеј Милинковић Савић, који је на Новом Зеланду освојио бронзану лопту, Немања Максимовић, стрелац одлучујућег гола за "орлиће" у финалу против Бразила и првак са Астаном... али је ипак избор пао на Матића.

Потпредседник ФСС Саво Милошевић објаснио је због чега Златна лопта одлази опет у руке Немање Матића.

"Пресудило је то што је Матић са Челсијем освојио титулу у Премијер лиги, а играо је и полуфинале Лиге шампиона. Ми нисмо заборавили златне 'орлиће', али само зато што се ради о сениорском фудбалу Матић је добио предност", рекао је за "Спортски журнал" Саво Милошевић и објаснио да је планирано да Живковић добије награду за најперспективнијег играча.

У конкуренцији тренера није било дилеме - Вељко Пауновић, који је преводио "орлиће" до златне медаље, заслужио је признање за најбољег стручњака у 2015. години.

"Нисам члан комисије, одлука је њихова и не бих се мешао у њихов избор. Сигуран сам да је освајање титуле светског првака за играче до 20 година био један од критеријума. Не бих издвајао ниједног од чланова златне генерације, јер је свако допринео великом успеху", рекао је Пауновић.

Сениори Србије у 2015. години без сумње су подбацили на репрезентативном нивоу. Нису изборили пласман на Европско првенство у Француској 2016. али то није било мерило за Златну лопту.

"Већина је била за Матића. Не бисмо погрешили ни да смо другачије одлучили, јер је награду заслужио и неко од златних момака са Новог Зеланда. Нико ипак, није био тако убедљив. Ниво фудбала је важан, понекад одлучују нијансе. За Матића важи да је запажен у тиму којем ове сезоне не иде према очекивањима, а то је много теже него бити најбољи у екипи у врху", истакао је Иван Ћурковић, један од чланова комисије која је одлучивала о добитнику Златне лопте ФСС, уз напомену "да се о свакој, па и тој одлуци, може дискутовати".

Дакле, крајем децембра ФСС ће Златну лопту доделити Немањи Матићу, другу годину заредом, и Вељку Пауновићу...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СССС

24.11.2015 15:11

НИЈЕ!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ