Џејми Мари: Енди ми улива сигурност!

Џејми, старији од браће Мари, каже да му брат Енди улива сигурност и смиреност, што је јако важно пред финале Дејвис купа са Белгијом.

Тенис 26.11.2015 | 09:40
Џејми Мари: Енди ми улива сигурност!

Управо су браћа из Шкотске донела Великој Британији велико финале, доневши кључне поене тиму против Француске у четвртини финала и касније против Аустралије, у полуфиналу.

Борба за 'Салатару' водиће се од 27. до 29. новембра у 'Фландерс Центру' у Генту на шљаци, Британци жарко желе свој први трофеј после готово осам деценија, а први пут од 1978. играће меч за титулу.

"Енди ми улива дозу смирености јер знам шта могу да очекујем од њега. Наши квалитети се савршено допуњују, наравно, када играмо добро. Нема везе што не играмо често, а да није Дејвис куп у питању, пошто се познајемо веома добро", каже Џејми, "Он нема превише прилика да игра пред домаћим навијачима, па је дуел са Аустралијом био веома важан за нас. Имали смо огромну подршку, а непотребно је истицати којико мени и њему значи играње у Дејвис купу".

Острваљани у својим витринама имају девет трофеја репрезентативног првенства света у тенису, али су последњи освојили још пре другог Светског рата – 1936. године.

Од Ендија, другог тенисера света, се очекује да оба сингла реши у своју корист, а онда би браћа Мари требало да донесу потенцијални шампионски поен у дублу.

"Наравно, за нас је дубл кључан део предстојећег финала. Али, Енди је тај који на својим леђима носи терет одговорности, зар не? Он је тај који мора да добије оба меча у синглу, а можда и трећи, па се може рећи да нам је управо дубл велика шанса. Ипак, с друге стране, када смо играли са Америком, да Џејмс Вард није победио Џона Изнера у дуелу са Сједињеним Америчким Државама, све би било доста другачије јер смо Дом Ингло и ја изгубили дубл", закључио је Џејми.

Дуел двеју репрезентација у Генту биће обележен и огромним мерама обезбеђења, пошто се после терористичних напада у Паризу, али и каснијих рација у главном граду Белгије, сумња на нове акције екстремиста. Међутим, организатори су истакли да нема разлога за бригу и да ће све ићи како је раније планирано.

Коментари / 0

Оставите коментар