НБА - видео: Џејмс достигао Оскара Робертсона!

Леброн Џејмс наставља да исписује историју НБА лиге, а прексиноћ је учинио нешто што је до сада успело само Оскару Робертсону.

Кошарка 25.11.2015 | 21:45
НБА - видео: Џејмс достигао Оскара Робертсона!

Крило Кливленд Кавалирса је са 13 асистенција против Орланда постао тек други играч у историји НБА који је осим по броју поена, ушао и међу 25 најбољих асистената.

Џејмс сада у каријери има 6.395 асистенција, а до пензије би могао би да напредује и до Топ 10, где се налазе Стоктон (15.806), Кид, Неш, Џексон, Меџик, Робертсон, Зомас, Пејтон, Андре Милер, Стрикленд.

"Мислим да се у НБА беспотребно труде да упоређују великане, уместо да прихвате само чињеницу да су међу њима. Мислим да у НФЛ не пореде велике квортербекове, већ кажу Џо Монтана је сјајан, Том Брејди је сјајан, Арон Роџерс је сјајан, Тери Бредшо је сјајан. Али у нашем спорту је стално присутно питање ко је бољи, Џордан или Оскар, Џордан или Леброн или Коби. Ако разумеш историју спорта, знаш да је немогуће заборавити Оскара Робертсона. Он је скоро увек просечно бележио трибл-дабл", рекао је Џејмс.

То је још пре пет година причао управо Робертсон, који је на изјаву Чарлса Барклија да Џејмс никад неће бити Џордан рекао да је он "класа за себе".

ЛБЈ је тренутно 19. стрелац НБА свих времена са 25.274 поена, а неће му требати још много да напредује до 15. позиције на којој је Кевин Гарнет.

"Кад год се појави неки сјајан млади играч сви ће да га пореде са Мајклом Џорданом. За мене је Џејмс више тим играча попут Меџика или Оскара, због визије коју има. То га разликује од осталих великана", рекао је тренер Орланда Скот Скајлс.

Коментари / 0

Оставите коментар