Грчка: Експлозија бомбе у центру Атине

Бомба је експлодирала испред канцеларије Грчке пословне федерације рано ујутро у уторак у центру Атине, при чему су разбијени прозори, али није било жртава, потврдила је полиција.

Свијет 24.11.2015 | 07:38
Грчка: Експлозија бомбе у центру Атине

Напади на банке, политичаре, новинаре и пословне људе нису неуобичајени у Грчкој која има дугу историју политичког насиља, а нарочито је учестало раширено у најгорој економској кризи посљедњих година.

Експлозија, за коју полиција вјерује како су је изазвале домаће герилске групе, је први такав напад откако је љевичар премијер Алексис Ципрас дошао на власт у јануару.

Експлозивна направа активирана временским упаљачем смјештена у руксак у близини канцеларије Грчке пословне федерације експлодирала је око 3,30 сати ујутро. Анонимни позив упозорио је на постављену бомбу једну новинарску редакцију неких 30-ак минута раније, рекли су полицијски службеници.

Очевици су видјели стакло разбијених прозора расуто дуж улице у пословном дијелу Атине. Полиција је окружила два блока око пословне зграде и припадници противекплозивне јединице истражују мјесто догађаја.

Бомбашки напади су интензивирани у Грчкој од 2010. када су прихваћене непопуларне мјере раста пореза, резања плата ипензија у замјену за финансијску помоћ Европске уније и Међународног монетарног фонда (ММФ)

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар