Хенман: Ако се буде играло финале ДК, Мари ће одлучити!

Прослављени британски тенисер Тим Хенман верује да ће Енди Мари успети да донесе својој земљи титулу у Дејвис купу, ако се финале буде одиграло.

Тенис 25.11.2015 | 17:00
Хенман: Ако се буде играло финале ДК, Мари ће одлучити!

Финале елитног такмичења између Белгије и Британије је на програму од петка до недеље у Генту, а Хенман је одлучио да не путује на њега, због опсаде Брисела после терористичких напада у Паризу.

Британци ће се борити за прву титулу од 1936. године, а организатори су рекли да за сада не планирају отказивање финала.

“Све ово је узнемирујуће. Био сам нап уту да играм Дејвис куп у Еквадору 11. септембра 2001. године, летео сам у Мајами, али нам је авион преусмерен на Бермуду и морао сам да се вратим у Лондон. Било је тешко, није било забавно бити у авиону тада, али су постојале безбедносне процедуре да бисмо могли да наставимо и размишљамо о свом послу. Надам се да ће такав посао бити и у Генту овог викенда. Држим палчеве да ће моћи да се игра по плану, јер би било разочаравајуће ако буде отказано”, нагласио је Хенман.

Тим Велике Британије ће предводити тренутно други тенисер света, који је прошле недеље на завршном Мастерсу сезоне у Лондону доживео два пораза.

“Мислим да ће Британија победити са 3-1, али неће бити лако. Очигледно је да Енди био растројен у Лондону, а то је и очекивано јер је финале Дејвис купа било иза ћошка. Сигурно је да ће 90 одсто навијача бити уз домаћи тим и да ће зато бити фокусиран. Одиграће исто као и целе године, водиће тим и одрадити свој посао”, истакао је Хенман.

У досадашњем делу сезоне у Дејвис купу, Мари је тријумфовао на свих својих шест мечева у синлгу и два у дублу.

“Мислио сам да титула у Дејвис купу није могућа. У теорији, тимови који имају једну звезду га не освајају, али смо ми имали и друге тенисере који су одрадили свој део посла – Џејми Мари, Џејмс Ворд и Лион Смит, али када погледате шта је Енди учинио, то је феноменално”, рекао је Хенман.

Коментари / 0

Оставите коментар