Перес: Бенитес има нашу пуну подршку!

Председник Реал Мадрида Флорентино Перес изразио је пуну подршку клуба тренереу Рафаелу Бенитесу. "Рафаел Бенитез има пуну подршку Борда", изјавио је председник Реала Флорентино Перез. То је, у скоријој историји, значило брзе растанке са Жозеом Мурињом и Карлом Анћелотијем.

Фудбал 23.11.2015 | 21:20
Перес: Бенитес има нашу пуну подршку!

Поверење и пуна подршка или "пољубац смрти"?

У холивудским крими класицима када вас шеф мафије похвали и пољуби углавном сте завршили. Не бисмо вукли ово паралелу да нас историја нија научила да су последња два тренера Реал Мадрида, Жозе Мурињо и Карло Анћелоти, смењени недуго након што је бескрупулозни председник клуба Флорентино Перез сазвао конференцију и дао им пуну подршку.

Управо то је данас од Переза добио уздрмани Рафаел Бенитез.

"Борд се састао овог поподнева да анализира ситуацију у екипи. Могу да вам пренесем да имамо поптуно поверење у Рафу Бенитеза и да му пружамо пуну подршку", рекао је Перез после само 12 првенствених кола у сезони 2015/16.

Разлог за ово ванредно обраћање јавности је убедљив пораз од Барселоне у "Ел Класику" (0:4) и, још више, начин на који је Реал "одиграо" тај меч пред препуним "Сантијаго Бернабеу" стадионом у престоници, на којем је одјекивало хорско позивање Переза на оставку!

Бенитез је, за сада, "преживео" секиру, која је посекла тренера колико је било и сезона у последњих 15 година, али биће му потребно право чудо да промени већ написан сценарио према којем председник прво да безрезервну подршку тренеру, јавно, пред гомилом камера, а онда после наредног пада каже:

"Ево, ја сам те подржао, али више не можемо овако, ништа се није променило..."

Аналитичари у Шпанији предвиђају да је Перез овако само купио време до јануара, до када би требало да донесе коначну одлуку: Одриче ли се Бенитеза, којег је помпезно најавио прошлог лета умирујући јавност због растанка са Карлом Анћелотијем или ће, можда, због подршке актуелном тренеру морати да се растане са Кристијаном Роналдом.

Иначе, кад смо код "пољупца смрти", новинари су вечерас подсетили Переза да је тако у марту дао пуну подршку Анћелотију и изјавио како је важно да у неком клубу постоји континуитет рада једног тренера, а да је већ у мају донео одлуку да постави Бенитеза, али је он одмахнуо главом и рекао да то није тачно.

Перес сматра да постоји кампања против њега и актуелног вођства клуба.

"Верујем у то, мислим да постоје људи који лажу како би наштетили Реал Мадриду, имам много примера за то. Слагали су да сам вечерао са Жоржом Мендешом (менаџер Жозеа Муриња) на дан утакмице. Увек исти људи позивају на моју оставку, не плашим их се. Они не штете мени, него Реал Мадриду", истакао је Перес.

Председник Реала је истакао и да они који причају да жели да прода Кристијана Роналда, само покушавају да дестабилизују клуб.

Реал заостаје шест бодова за највећим ривалом на трећој позицији у Примери, док је већ обезбедио осмину финала Лиге шампиона.

Коментари / 0

Оставите коментар