Лестер Сити - "краљеви" казненог простора!

Лестер Сити је највеће изненађење сезоне у целој Европи, популарне "лисице" су неочекивани лидери Премијер лиге после 13. кола.

Фудбал 24.11.2015 | 16:00
Лестер Сити - "краљеви" казненог простора!

Док су сви причали о борби Манчестер Ситија и Арсенала на врху, досадном али успешном фудбалу Јунајтеда, те дебаклу Челсија, "лисице" су се пробиле до врха.

Иако је чак 12 ривала из ПЛ примило мање голова од Лестера, он је освојио највише бодова, 28. Тајна успеха "лисица" је у фантастичном нападу.

Лестеру је осам победа, од чега четири узастопне од краје октобра, донео најефикаснији напад лиге који је постигао 28 голова, један више од Ситија, четири од Тотенхема, пет од Арсенала.

Помало нестварно делује чињеница да су фудбалери Лестера свих 28 голова постигли из казненог простора.

Скоро половину тих погодака, 13, постигао је 28-годишњи нападач Џејмс Варди, који је целе прошле сезоне дао само пет, а пре три играо у Конференцији.

Варди је изједначио рекорд Руда ван Нистелроја постигавши гол на десет узастопних утакмица у Премијер лиги, али је још пре тога постао интересантан Јунајтеду.

Осим њега, сјајан је и Алжирац Ријад Махрез са седам погодака. "Лисице" имају само један пораз, што је успело само још Тотенхему.

Многи ће оспорити сјајне резулате Лестера сјајним распоредом, односно тиме што су им ривали у последњих пет кола били Кристал Палас, Вест Бромвич, Вотфорд и Њукасл.

Али тај Кристал Палас је славио на Енфилду у прошлом колу, ВБА је протеклог викенда направио преокрет против Арсенала, док је Вотфорд поражен од Манчестер Јунајтеда тек у надокнади времена.

Ипак, колико заиста Лестер може у борби за титулу, или бар пласман у Лигу шампиона, показаће следећи викенд.

"Лисице" дочекују на свом Кинг Пауер стадиону велики Манчестер Јунајтед. У децембру их очекују и Челси, Евертон, Ливерпул, Сити, па ћемо видети колико је заиста Лестер конкурентан.

Коментари / 0

Оставите коментар