Финале Дејвис купа уз повећане мере безбједности!

Медјународна тениска федерација (ИТФ) саопштила је да ће се финале Дејвис купа измедју Белгије и Велике Британије играти по плану, али уз појачане мере безбедности. Ризик постоји, али Белгијанци и Британци играће финале у Генту, удаљеном 55 километара од блокираног Брисела.

Тенис 25.11.2015 | 19:00
Финале Дејвис купа уз повећане мере безбједности!

Домаћин финалном дуелу је Гент, град удаљен 56 километара од Брисела, који се налази у највишем стању приправности због опасности од терористичког напада.

"У сталној смо консултацији са организаторима и релевантним званичницима и пажљиво пратимо ситуацију", наводи се у саопштењу.

Финални дуел Дејвис купа тениских репрезентација Белгије и Велике Британије одиграће се како је и планирано у Генту од петка до недеље, саопштили су организатори и Међународна тениска федерација (ИТФ).

"Меч ће се дефинитивно одиграти", наводи се у саопштењу.

Брисел је стављен под највише мере безбедности због претњи терористичким нападима, а Гент је удаљен 55 километара од главног града Белгије.

Британски тим, који предводи други тенисер света Енди Мареј, покушаће да освоји Дејвис куп први пут од 1936. године, а Белигија "јури" своју прву титулу.

Војници патролирају улицама Брисела, где су затворене школе и тржни центри.

ИТФ је навео да су уведене додатне мере безбедности за финални дуел Дејвис купа.

"ИТФ и белгијски савез су у консултацијама и са званичницима и саветником за безбедност пажљиво пратимо ситуацију у Белгији, а посебно у Генту. Данас нема промена у односу на претходно објављене информације о почетку дуела Белгије и Велике Британије у финалу Дејвис купа", наводи се у саопштењу.

"Предузимамо све потребне мере да осигурамо безбедност екипа, гледалаца, медија и свог особља", пише у саопштењу ИТФ.

Раније данас и извршни директор Фламанског тениског савеза Гајс Кокен рекао је да ће се Дејвис куп одиграти од петка до недеље у Генту.

Финале Дејвис купа измедју Белгије и Велике Британије игарће се од 27. до 29. новембра.

Коментари / 0

Оставите коментар