„Зашто је Новак робот, ако Роџер није био?!“

Марк Печи, некадашњи британски тенисер и колумниста „Скy спорт“ сматра да доминација Новака Ђоковића заслужује веће поштовање.

Тенис 24.11.2015 | 17:40
„Зашто је Новак робот, ако Роџер није био?!“

Српски тенисер иза себе има вероватно најуспешнију сезону у историји тениса. Освојио је три од четири Грен слема, рекордних шест титула Мастерс серије и завршни турнир у Лондону.

Уз то је остварио рекордну 31 победу против Топ10 играча, а сезону је завршио са рекордним бројем поена - 16.585.

„Превише сам чланака прочитао у којима се пише о некаквим роботима, машинама, овоме и ономе. То никада нисмо имали када је Надал доминирао или када је Федерер доминирао. То нико тада није писао. Свако ко пише на тај начин показује огромно непоштовање према Новаку. Тај момак је људско биће које слика ремек-дела на највећим теренима на свету. Људи морају да почну да цене то и увиде колико је тешко то што он ради. Он чини да то делује тако лако“, сматра Печи.

Печијев колега Питер Флеминг сматра да Ђоковић не добија довољно заслуга за своју бриљантност јер су Федерер и Надал популарнији код навијача.

„Са тиме је Новак суочен. Надам се да ће то схватити и прихватити то, киолико год да је то тешко прогутати. У мојој ери имали смо Џимија Конорса и Џона Мекинроа који су били ’озлоглашени’. Погледајте их сада. Џони Мек као да хода на води. Имам осећај да ће ти дани доћи и за Новака. Мора да остане стрпљив“, рекао је Флеминг пред старт завршног турнира.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

24.11.2015 16:42

ЈЕДНОМ РЕЦЈУ НОЛЕ ЛЕГЕНДА!!!

ОДГОВОРИТЕ