"Здрава храна" није здрава за свакога

Ново истраживање потврдило је стару изреку – што је неком отров, другом је лек.

Здравље 23.11.2015 | 14:00
"Здрава храна" није здрава за свакога

Истраживачи Вајсман института из Израела открили су да тела људи различито реагују на идентичне намирнице, чак и оне које важе за здраве.

“Људи се разликују”, рекао је један од истраживача Еран Сегал.

Они су пратили 800 испитаника током недељу дана и анализирали готово 47.000 оброка с фокусом на њихов гликемички индекс, који рангира храну на основу тога како утиче на ниво шећера у крви.

Лекари и нутриционисти дуго су користили тај индекс како би препоручивали исхрану, верујући да људи исто реагују на поједине намирнице. Међутим, студија објављена у стручном часопису “Целл” показала је да храна другачије делује на глукозу у организму сваког од испитаника.

“Мислим да смо погрешно схватили гојазност и епидемију дијабетеса”, каже Сегал. “Лекари оптужују пацијенте који не могу да смршају зато што не слушају њихове савете, а можда све време добијају погрешне”, каже Сегал.

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Александар

28.11.2015 13:51

Форевер Ф.И.Т. је иновативни систем употребе храњљивих материја за чишћење организма и регулацију телесне тежине, креиран да Вам помогне да изгледате и осећате се боље у три једноставна корака: Цлеан 9, Ф.И.Т.1 и Ф.И.Т.2. Цлеан 9ће Вам помоћи да започнете уклањање нагомиланих токсина из Вашег тела како бисте се осећали лакше и имали више енергије. Ф.И.Т.1 ће променити начин на који размишљате о исхрани и физичкој активности, учећи Вас како да жељени изглед и задржите. Ф.И.Т.2 ће Вам помоћи да изградите чисту мишићну масу, затегнете Ваше тело и завршите трансформацију. Заједно, ова три паковања ће Вам помоћи да будете Ф.И.Т., да изгледате боље и да се осећате одлично. хттпс://алојавера.wордпресс.цом

ОДГОВОРИТЕ