За чиме Федерер жали послије финала?

Роџер Федерер открио је да постоје две ствари због којих жали после пораза од Новака Ђоковића у недељу.

Тенис 23.11.2015 | 21:00
За чиме Федерер жали послије финала?

Најбољи тенисер света победио је Швајцарца са 6:3, 6:4 и освојио рекордну четврту узастопну титулу на завршном турниру у Лондону, своју пету укупно.

Федерер је после меча рекао да је могао боље да сервира на почетку меча, као и да није био довољно добар на Ђоковићев други сервис.

Он је додао да је Ђоковић имао невероватну годину и да ће тешко поновити тако нешто у 2016.

„Било би лепо да сам мало боље сервирао на почетку меча и да сам био бољи на његов други сервис. Он вам дозвољава да играте на његов други сервис. Можда сам у неким моментима био преагресиван. У неким тренуцима сам можда одиграо сигурно иако није требало. То су ствари због којих жалим. Када бих поново играо меч то бих покушао да променим. Осим тога, мислим да је меч био добар. Било је близу. Првих шест гемова је било тешко, губио сам 4:2. Имао сам своје шансе да барем буде изједначено. Али мислим да је он одиграо добро. Меч је био високог квалитета, по мом мишљењу.“

Новак је играо сва велика финала ове године. Да ли играчи током зиме размишљају како против њега да одиграју боље и раде на томе?

„Тешко ми је да говорим о другима. Што се мене тиче, не радим то. Ја радим генерално на својој игри током предсезоне. За мене, само је Рафа јединствен играч на АТП туру. Само сам се за њега посебно припремао. Што се Новака тиче, увек знам шта треба да радим. Ако не играм веома добро биће ми тешко. Ако играм добро знам да ћу имати шансу са својом игром.“

Рафа је рекао да је скоро немогуће поновити овакву годину. Шта ти мислиш? Да ли Новак може да има још једну одличну сезону?

„То је тешко урадити. Тешко је играти у овом ритму све време. Није потребно много да се окрене. У питању су нијансе. Не искористите брејк лопту, он је искористи и то мења читав ток меча. Не можете увек да будете на победничкој страни. Мале су разлике на самом врху. Због тога је ова Новакова година невероватна. Рафа је био у тој ситуацији, као и ја. Обојица знамо колико је тешко поновити то следеће године. Ово није прва Новакова добра година. Јасно је да у следећу годину улази са огромним самопоуздањем. Игра сјајно. Биће му тешко да одигра лошу сезону, то је сигурно. Али екстремно добру, то је увек тешко. Али у овом тренутку делује да је могуће, али не можете тек тако поновити овакву годину. Потребно је много напора. Морате да будете физички спремни, без повреда. Ментално морате да будете све време на врхунцу. Није лако као што можда делује.“

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЈА

23.11.2015 20:12

Федерер НР.2 Дјиковиц Но.1 ста има ту да се оприцава,и објаснишнава Гос.Федерер???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

23.11.2015 20:25

Лазе тај "свјетски господин и спортиста". Да је само мало цовјек све би било другације?! Када је Ноле неког на било који нацин увриједио? Нека ми напису сви одоговор и потврду да је Новак икад био према свом ривалу непостен?!Па синоц у О2 арени најмање два линијска суца суде за П/Ф/едерера и нас Новак сути?! Докле цасни и постени свијету?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

23.11.2015 20:34

Људи,процитајте ста је цовјек рекао? Тј.Федерер.Од ријеци до ријеци цитајте Молим Вас. Он има комплекс. Тај комплекс је цовјек који се зове именом НОВАК ДЈОКОВИЦ!

ОДГОВОРИТЕ