Ђоковић о 2016.: Ролан Гарос и Олимпијске игре!

Први рекет света Новак Ђоковић рекао је да су му циљеви за наредну сезону успеси на Ролан Гаросу и Олимпијским играма.

Тенис 23.11.2015 | 18:20
Ђоковић о 2016.: Ролан Гарос и Олимпијске игре!

Ђоковић је феноменалну сезону крунисао освајањем Завршног Мастерса у Лондону победом над Роџером Федерером у финалу са 6:3, 6:4.

Српски тенисер је истакао да није могао да замисли бољу сезону од ове.

“Ово је била невероватна сезона. Осим турнира у Дохи, свуда сам играо финала. Сада, када седим овде, испред овог трофеја, не бих могао да пожелим бољи крај сезоне. Велико хвала мом тиму, који ми је помогао да будем најбољи када је то било најпотребније. Чак и када је завршена сезона грен слемова, успео сам да пронађем енергију да наставим даље и да играм добро. Ова сезона се дефинитивно издваја. Не могу да кажем да сам очекивао. Али увек дајем све од себе и увек од себе тражим још више. Све што сам постигао ове године даје ми много самопоуздања за све што долази у будућности.”

Ђоковић истиче да сада пре свега размишља о одмору, али ипак зна своје циљеве за наредну сезону.

“Ролан Гарос је увек један од највећих изазова сваке године, али није једини. Ту су и Олимпијске игре које се играју сваке четири године. Сада размишљам само о одмору. Потребно ми је да напуним батерије и онда ћу размишљати о следећој сезони.”

Ђоковић каже да је увек незгодно играти против Федерера.

"Специфично је играти против Федерера. Он игра веома брзо, комплетан је играч. Морао сам да играм боље него што сам играо у групној фази турнира. Добро сам сервирао када је било потребно. Вратио сам више лопти, мислим да ми је то помогло. Форхенд је вероватно његов најбољи ударац, али и бекхенд му је скоро подједнако добар. Не треба му давати много простора на терену."

Најбољи тенисер света сматра да је у овако тешким мечевима битно да сервис добро функционише.

“Доста сам кредита давао свом сервису. Срећан сам што је он у кључним моментима функционисао, као што је то било сада. неколико пута сам себе довео у невољу на свој сервис, посебно у провм сету. Када играте овако важне мечеве морате да сервирате добро, да се неки лаки поени освоје на тај начин, или ћете потрошити дупло више енергије трчећи по терену, посебно ако играте против Федерера који притиска све време. Током година ту сам највише напредовао, али знам да могу још боље."

Ђоковић се по завршетку меча преко Фејсбука уживо укључио из свлачионице како бипоздравио своје фанове. Он сматра да је интеракција са навијачима веома важан сегмент.

“Тражим позитивне ствари које ће ме мотивисати. Овакав начин комуникације доста помаже. Омогућава професионалним спортистима да буду ближи својим фановима. мислим да ћу чешће ово радити, било је узбудљиво.”

Ђоковић се у Лондону састао са својим највећим ривалима, Федерером и Надалом, али није желео да пореди та два ривалства.

“То су другачија ривалства, тешко је поредити, они су различити играчи. Можда су занимљивији мечеви били они са Надалом. Ова ривалства су ме учинила бољим играчем, без сумње. Научила су ме да шта треба да радим на и ван терена како бих све ово постигао”, рекао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар