Ђоковић - Федерер 6:3, 6:4, реакције играча...

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић по освајању Завршног Мастерса у Лондону на камери је написао: "А сада одмор". Роџер Федерер рекао је да је иза њега одлична недеља иако није успео да освоји Завршни Мастерс у Лондону.

Тенис 23.11.2015 | 15:40
Ђоковић - Федерер 6:3, 6:4, реакције играча...

Ђоковић је у финалу последњег турнира у сезони савладао Роџера Федерера са 6:3, 6:4.

Српски тенисер је у свом 15. финалу у 2015. години стигао до 11. трофеја – после освојена три Грен Слема, шест Мастерса и једног турнира из Серије 500.

„После ове овако успешне сезоне сада само мислим на одмор. Бићу са породицом, са сином, остаћу мало ван тениса како бих напунио батерије, али мислићу и о наредној сезони“, рекао је Ђоковић после меча и истакао да је ово био савшрен крај савшене сезоне.

"Ово је савршен крај савршене сезоне. Веома сам поносан на сва достигнућа и није могао бити бољи финиш ове дуге сезоне. То ми не би успело без подршке најближих и свог тима. Само покушавам да уживам у сваком тренутку на терену, да се такмичим на оваквом нивоу. Када почињете са тенисом сањате да играте овакве турнире и да освајате трофеје", рекао је Ђоковић.

Овај трофеј био је и сјајан рођендански поклон за Бориса Бекера који слави 48. рођендан.

„Срећан рођендан, Борисе“, рекао је Ђоковић на церемонији доделе трофеја.

Федерер ће годину завршити на трећем месту на АТП листи, иза Британца Ендија Марија.

Швајцарац је 10. пут играо у финалу, други пут узастопно и претрпео други пораз, након што је прошле године предао меч због повреде леђа. Федерер је рекордер са шест титула на завршном АТП турниру.

"Никада није забавно стајати на страни која не побеђује, али боље је него да не играм, као што је био случај прошле године. Срећан сам што сам био у финалу. Ова недеља је била одлична, имао сам фантастичну годину. Новак је заслужио победу, честитам му на невероватној години. Сезона је дуга и тешка, уживао сам у сваком тренутку, али све ово не бих постигао без свог тима", рекао је Роџер Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар