Реакција грађана Брисела на молбе

Полиција Брисела синоћ је затражила о грађана овог града да на друштвеним мрежама не откривају детаље и мјеста полицијских акција. Белгијанци су одговорили на невјероватан начин те почели објављивати фотографије својих кућних љубимаца, посебно мачака.

Свијет 23.11.2015 | 10:40
Реакција грађана Брисела на молбе

Све је почело након што је министар одбране Белгије Стевен Вандепут написао на Тwиттеру: "Полиција моли грађане да на друштвеним мрежама не откривају њихово кретање".

Одговор грађана је био неочекиван. Умјесто фотографија полиције у улицама у центру Брисела, грађани су почели објављивати фотографије мачака уз хасхтаг #БрусселсЛоцкдоwн.

Након акције у којој је ухапшено 16 особа, полиција је захвалила грађанима Брисела.

"Уред тужиоца и полицијске агенције захваљују се медијима и корисницима друштвених мрежа што су препознали наше потребе током операције", навео је портпарол тужилаштва Ериц Ван Дер Сyпт.

Извор: Н1

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

23.11.2015 14:10

Због нереда који ће завладати у цијелом свијету грађани ће У страху од тероризма сами тражити увођење полицијског часа и укидање грађански слобода. Овај свијет иде путем који ће довести до брзог зацарења АНТИХРСТА. Све се одвија по Откровење Јовановом и пророштву Светих Богоотаца Православне Цркве Христове.

ОДГОВОРИТЕ