Белгија: Полицијска акција-16 ухапшених

У касно синоћ окончаним операцијама белгијске полиције у Бриселу, ухапшено је 16 особа, али не и Салах Абдеслам, који је осумњичен за нападе у Паризу 13. новембра, саопштили су званичници.

Свијет 23.11.2015 | 08:04
Белгија: Полицијска акција-16 ухапшених

Акције, које су биле спроведене на више локација због терористичких претњи, окончане су око 23 сата по локалном времену, а у широј области Брисела претражено је 19 кућа.

"Салах Абдеслам није ухваћен у овим рацијама", рекао је на конференцији за новинаре портпарол белгијског савезног тужиоца Ерик Ван Дер Сипт.

Он је навео да је једна од приведених особа повређена када је возилом покушао да прегази полицију.

Полиција је, према његовим речима, током акције пуцала на једно возило, али засад није јасно да ли је оно имало везе са људима за којима се трага, пренео је Ројтерс.

Претражене су и три куће у месту Шарлоа, јужно од Брисела.

Током акције није пронађено оружје, нити експлозив.

"Истрага се наставља", истакао је Дер Сипт, пренео је АП.

Полиција је, после покретања операција, апеловала на представнике медија да не преносе детаље акција, као што су рецимо места где се спроводе.

Локални медији су претходно јавили да су белгијске безбедносне снаге покренуле специјалну акцију у близини главног трга у Бриселу, а наводно је и хотел "Радисон Блу" затворен због терористичке претње.

Акција се одвија у близини улице Миди, јавио је РТЛ.

Позивајући се на изјаве сведока, РТЛ наводи да је полиција наредила људима у ресторанима да заврше оброке и "сачекају сигнал за евакуацију", као и да су људима који су се затекли на улицама говорили да се склоне.

Коментари / 0

Оставите коментар