Без струје Кнежево и Језеро, Мркоњић Град и Крупа на Уни

Општине Кнежево и Језеро остале су без електричне енергије због кварова на далеководима проузрокованих мокрим снијегом који пада од јуче.

Република Српска 22.11.2015 | 19:35
Без струје Кнежево и Језеро, Мркоњић Град и Крупа на Уни

Тешка ситуација је и на подручју општина Крупа на Уни гдје је већина потрошача без струје, као и у Мркоњић Граду гдје је око 70 одсто приградских насеља без електричне енергије. 

На подручју града Бањалука у квару је осам, углавном приградских, далеководних праваца - Буквалек, Хан Кола, Љубачево, Пријаковци, Стричићи, Кнежевићи, Шибови и Чесма, саопштено је из предузећа "Електрокрајина". 

Много кварова има и на нисконапонској мрежи, те је у више насеља дошло до рушења стубова и пуцања каблова. 

Тежина мокрог снијега проузоковала је чак и пуцање кабла на 110-киловолтном далеководу на правцу Бочац - Крупа на Врбасу који је у власништву компаније "Електропренос БиХ". 

У квару је и по пет далеководних праваца на подручју Челинца и Котор Вароша, те четири далековода на подручју Приједора. 

Најстабилније стање у снабдијевању електричном енергијом је на подручју општина Градишка, Лакташи, Србац, Козарска Дубица и Прњавор гдје није било већих кварова на средњонапонској мрежи, а и они који су се десили брзо су откоњени и стављени под напон. 

Све екипе локалних електродистрибуција од јутрос су на терену и приротетно раде на санацији средњонапонске мреже и рјешавању приоритетних кварова на нисконапонској мрежи. 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Драган

22.11.2015 14:22

Какво стање у нашој Електропривреди...катастрофу су направили у задњих 10-ак година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драз

22.11.2015 15:18

Тацно, први снијег и колапс настаје.Домацинство плаца ел,енергију да је има константно .Дрзава треба увести правили да се период у којем нема снабдијевања одузме од рачуна.Па би они онда на вријеме улагали у систем.

Name

Реплика

22.11.2015 22:30

А је ли у приградским насељима Крупе на Уни и Језеро такође алармантна ситуација?

Name

Тобут СРС

22.11.2015 14:27

Нема струје на Лопарској опстини, чим први снијег падне нема струје.Стубови лоси, линија зарасла, а пред изборе стављају бетонске стубове гдје и не требају, а гдје критицно ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

22.11.2015 15:53

Који систем 20 цм снијега и колапс какво је то невријеме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

22.11.2015 16:37

Горе дистрибуције од лопарске нема,на сваком кораку гледају ко ће им шта дати да би квар регулисали,људи несношљиви као да са стоком раде а не поштују основна људска права да када дођу домаћину у двориште да не расправљају са људима који уредно плаћају ел.енергију.Ужасно су непристојни.Тешко народу ко им се брине о снадбијевању ел.енергије.А када се узме ко све учествује у стварању ел.енергије они најмање полажу право да се тако понашају.Видјећете како ће изгледати на Мајевици ако мало више снијега падне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бо ху ха

22.11.2015 23:04

Да није за некакав проблем не би цуо за Кнезево и Језеро . ГДЈЕ је то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јбмтснсд

22.11.2015 23:13

Ја сам у сло 10 г и нисам дозивијо да нема електрике 5 мин а код нас грије љети сунце електру изненади снијег у новембру изненади и ником ниста директори странацки остају нема ко даих смијени а ткзв предсједник изјави да сви показатељи говоре да рс има нај јацу економију у региону и нека треба то насем српском народу кадага подрзавају а јасам синоц у теслицу био на викенду и јбм матер предсједнику владе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

23.11.2015 05:28

Зовите Зељка Ковацевица нека он поправља мрезу, кад је знао узети паре и запослити конобаре, дрвосјеце и људе који нису уопсте ни близу ел. струке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веца

25.11.2015 20:18

Е то си добро реко