Клајстерс: Марија је могуће сломити!

Прослављена белгијска тенисерка Ким Клајстерс поручила је својим сународницима да би могли да сломе Ендија Марија у финалу Дејвис купа.

Тенис 23.11.2015 | 09:00
Клајстерс: Марија је могуће сломити!

Мари, тренутно други тенисер свега, главни је адут Британаца, који ће се наредног викенда у Генту борити за прву титулу у елитном такмичењу од 1936. године.

Управо због Марија, тим Велике Британије се сматра фаворитом пред финале, иако се оно игра у Белгији, а Клајстерсова верује да Давид Гофан може да постане херој Белгије.

Док су Белгијанци већ одавно почели да се спремају за финале Дејвис купа, Мари је ове недеље играо на завршном Мастерсу сезоне, где је поражен од Рафаела Надала и Станисласа Вавринке. Победио је једино Давида Ферера, а Клајстерсова, која је освојила ФЕД куп са Белгијом 2001, истиче да би ти порази могли да олакшају посао њеним сународницима.

„Рекла бих да Белгија имао 50 одсто шанси да освоји Дејвис куп. Много тога зависи од тога како ће се Гофан изборити са притиском, али је Мари под још већим. Мислим да је Марија могуће сломити, како емотивно, тако и ментално. Не сматрам да би публика могла да утиче на њега, навићи ће се, а и очекује да ће сви бити против њега, а то би могло да му помогне да буде још боље фокусиран. Надам се да ће почети да сумња у себе због тога како Гофин игра и да ће му то сметити и тада треба задати прави ударац. Тада публика може да донесе превагу. Мари може да се лако одвоји ако се осећа добро, али ако му не иде, то се види по његовом говору тела. Зато морате да му уђете под кожу, чак и ако игра добро“, нагласила је Клајстерсова.

Финале Дејвис купа ће бити одиграно од 27. до 29. новембра у Генту, упркос томе што је обезбеђење у Белгији подигнуто на највиши ниво после терористичких напада у Паризу прошле недеље.

Коментари / 0

Оставите коментар