Снијег интензивно пада - путеви проходни

На подручју Бањалуке сви путни правци су проходни, иако снијег интензивно пада. Из бањалучког Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја кажу да је зимска служба потпуно припремљена за рад, да су набављене довољне количине соли и организовани надзорни тимови и дежурства.

Република Српска 22.11.2015 | 12:32
Снијег интензивно пада - путеви проходни

За сеоска подручја ангажноване су екипе "Батар-комерца", "Рашо градње", те "Еко-еуро тима", "Нискоградње" и "Чистоће", који су ангажовани и на чишћењу снијега на градском подручју.

Град Бањалука урадио је водич кроз рад зимске службе у којем су наведени извођачи радова задужени за одржавање проходности путева, те обавезе зимске службе, али и грађана.

Обавезе зимске службе су машинско чишћење снијега са улица, тротоара, тргова, мостова, локалних и некатегорисаних путева, спречавање стварања поледице посипањем соли и абразивног материјала, машинско и ручно чишћење сливника, ригола и других одвода.

Обавезе грађана су да уклањају снијег и лед испред својих стамбених зграда, власници и корисници пословних простора обавезни су да уклањају снијег и лед са јавних површина уз објекат у ширини од најмање два метра, те да уклањају снијег и лед са кровова пословних и стамбених зграда ако представљају опасност за пјешаке и возила.

Забрањено је изношење и гомилање снијега и леда из дворишта, башта и других слободних површина на улице и тротоаре, бацање снијега и леда испред зграда на саобраћајнице, сливнике и шахтове, депоновање снијега и леда у паркове и на зелене површине, санкање и клизање на јавним саобраћајним површинама, те оштећење јавних површина с којих се уклања снијег и лед и насада на њима.

Новчаном казном у износу од 100 до 1.000 КМ биће кажњено физичко лице које се не понаша према овим обавезама, а лице које самостално обавља дјелатност од 200 до 1.000 КМ, док правно лице може бити кажњено од 500 до 7.000 КМ, као и одговорно лице у правном лицу казном од 200 до 1.800 КМ.

Зимска служба званично је почела да ради 15. новембра, а завршава са радом 15. марта наредне године, осим ако временске прилике не буду захтијевале да радови буду продужени.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Фрацкинг

22.11.2015 12:06

Кајин трактор на слици чисти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирољуб

22.11.2015 12:42

Де си каја куцо стара хајде сврни на ракију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

22.11.2015 14:45

Најгори су они што бацају снијег на цесту, јер немају двористе па га тамо бацају. Па кад смрзне преко ноци, ујутро прави проблем и пјешацима и возачима. Одличне мјере, само их проширити на све дијелове земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

алеx.бл

22.11.2015 15:00

Па ко немају двористе, одакле им онда снијег да га бацају на улицу?

Name

Случајни пролазник

22.11.2015 23:57

@алеx.бл: Добро запажање! Ахахахахахахахаххахха!