Други дан ванредних мјера у Бриселу

У Бриселу су данас други дан заредом на снази највише мјере безбједности уведене након терористичких напада у Паризу прие девет дана, па су улице белгијске престонице углавном празне, а полицијска потрага за осумњиченим нападачем из Париза Салахом Абдесламом се наставља.

Свијет 22.11.2015 | 11:40
Други дан ванредних мјера у Бриселу

Белгијски национални Кризни центар је јуче повећао мјере обезбеђења на ширем подручју Брисела на ниво четири, који означава "озбиљну и непосредну опасност" од терористичких напада, пренијела је агенција АП.

Подземна жељезница данас такође не води, а званичници су препоручили отказивање свих спортских такмичења и активности на јавним мјестима, као и затварање трговинских центара.

Белгијски званичници наводе да су те мјере препоручене зато што би нормално одвијање активности у граду захтијевало јаче обезбјеђење.

У плану је да поподне буде одржан састанак белгијског Регионалног савјета за безбједност, на којем ће бити одлучено о могућим новим мјерама.

НН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

22.11.2015 10:55

Терористи су успјели у јавности да створе слику опасности од терористички напада и код грађана да изазову страх што води милитаризацији друштва!

ОДГОВОРИТЕ