Новак: Нисам непобједив, могу још боље!

Новак Ђоковић рекао је да му је сервис донео много лаких поена у победи над Рафаелом Надалом у полуфиналу завршног мастерса у Лондону.

Тенис 22.11.2015 | 08:20
Новак: Нисам непобједив, могу још боље!

Он је победио Надала 6:3, 6:3 и тако изборио финале, 15. узастопно у 2015. години.

"Прецизност мог сервиса данас је био елемент игре у који сам могао да се поуздам, и донео ми је мноштво лаких поена. Управо то је оно на чему највише радим у последње време, поентирање из сервиса, први ударац, грађење поена у одлучујућим тренуцима меча", рекао је Ђоковић новинарима у Лондону.

Надал је после меча искрено рекао да осећа да је Ђоковић скоро непобедив.

"Не осећам се непобедивим, али се сјајно осећам после данашњег наступа. Самопоуздање при уласку у меч против супарника кога сте победили у протеклих неколико мечева, што је овде био случај, има своју непроцењиву вредност", рекао је Ђоковић.

Он је оценио да му је ово најбоља сезона у каријери без обзира да ли ће победити у финалу, као и да се нада да ће га служити физичко здравље и ментална свежина у будућем периоду.

Ђоковић се изједначио са Надалом по броју победа у међусобним сусретима (по 23).

"Било је периода у мом ривалству са Надалом када смо побеђивали један другог у серијама, али не видим да је то уопште чудно. Чим победите у два меча узастопце, психолошка предност је на вашој страни. Наш ривалитет је рекордан, изражен кроз чак 46 одиграних мечева, и током тог периода смо научили да се адаптирамо један на другог", рекао је Ђоковић.

"Што се мене тиче, важно ми је да редовно могу да се ослоним на добру дефанзивну игру, а сматрам да сам највећи напредак учинио у транзицији из дефанзивне у офанзивну игру. То што успевам да све чешће освојим прве поене у разменама са Рафом ми је изузетно важно за даљи ток гема и сета", додао је он.

Противник у сутрашњем финалу биће му победник меча Роџер Федерер-Стан Вавринка. Федерер га је победио на овом турниру, а и фаворит је у другом полуфиналу.

"Моји мечеви са Роџером су увек пуни такмичарске тензије. Он изузетно воли да меша ударце кад игра против мене, да поремети мој 'тајминг', што значи да морам да одиграм најбоље што могу да бих се супротставио таквом стилу", рекао је Ђоковић.

Најболнији пораз ове сезоне за српског репрезентативца био је од Вавринке у финалу Ролан Гароса.

"Стен ме је добио у финалу Роланд Гароса, веома заслужено. Игра најбољи тенис своје каријере, освојио је два гренд слема, а победио је мене, Роџера и Рафу на важним турнирима. Он зна како се побеђује у великим мечевима, биће спреман. Видећемо нешто касније који швајцарски играч ће бити мој сутрашњи противник", рекао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар