Кобна грешка! Реал 2003. одбио да доведе Роналдиња јер је ружан!

Уочи још једног великог дербија између Реала и Барселоне, неминовна су сећања на неке претходне окршаје и њихове главне актере. Можда баш и због подсећања да и највећи клубови на свету могу да направе катастрофалну грешку у процени.

Фудбал 22.11.2015 | 23:00
Кобна грешка! Реал 2003. одбио да доведе Роналдиња јер је ружан!

Пре тачно једне деценије, на "Сантјаго Бернабеу", Реал и Барселона су играли 151. по реду вечити дерби шпанског фудбала. Гости предвођени маестралним Бразилцем Роналдињом, шокирали су све у Мадриду глатком победом од 3:0.

Јунак вечери био је Роналдињо, који је код првог гола Самјуела Етоа промешао комплетну одбрану Реала и потом сјајно асистирао камерунцу, а потом у другом полувремену, са две соло акције и два супер гола, ставио тачку на изузетну партију те вечери.

Ништа не би било тако необично да две године пре тога, у лето 2003. челници клуба из Мадрида нису начинили кардиналну грешку. Лист "Ел Паис" пише како је управа, коју је и тада предводио садашњи председник "лос бланкоса" Флорентино Перез, пропустила прилику да ангажује Роналдиња!

"Наш председник је тада сматрао да нема сврхе куповати Роналдиња, јер је он толико ружан да би једноставно уништио наш бренд", рекао је листу један од неименованих блиских сарадника Флорентина Переза.

Уместо тога, изабрали су Дејвида Бекама, повећали су продају дресова широм планете и зарадили много, али је освета стигла на терену. Роналдињо је обасјао "Бернабеу" те вечери, зарадио аплаузе објективних навијача Реала са трибина, а Барселона је на крају сезоне до 18. титуле стигла са чак 12 бодова предности.

Историја "ел класика" пише да је те вечери, рођена још једна звезда, јер је Лионелу Месију то био први велики дерби у каријери.

Коментари / 0

Оставите коментар