ПЛ БиХ: Сарајево лако, Радник славио у Витезу, Зрињски лидер!

Актуелни шампион није имао проблема на гостовању у Зворнику. Славија се прошетала кроз "Врапчиће", Дрина и Вележ све ближе нижем рангу такмичења. У Витезу три црвена катона!

Фудбал 21.11.2015 | 21:30
ПЛ БиХ: Сарајево лако, Радник славио у Витезу, Зрињски лидер!

У првим утакмицама 16. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине далеко ефикасније биле су гостујуће екипе, које су уписале три побједе, и то убједљиве.

Иако су Зворничани најављивали да ће пружити жесток отпор шампиону, фудбалери Сарајева већ у првом полувремену напунили су мрежу домаћих и ријешили питање побједника.

За само 20 минута бордо тим постигао је три поготка. Редом су погађали Един Рустемовић, Шевко Окић и Харис Дуљевић, да би у другом полувремену темпо игре опао. То су искористили фудбалери Дрине да Преко Драгомира Николића смање резултат на коначних 1:3.

Зрињски је стигао до три изузетно важна бода на неугодном гостовању Олимпику. "Племићи" су повели аутоголом Бојана Регоје у финишу првог дијела игре, да би у финишу сусрета постигли још два гола. Прво је Горан Закарић пред крај сусрета подуплао предност Мостараца, да би коначних 3:0 поставио Оливер Петрак само пар минута касније.

Вележ је у безизлазној ситуацији. "Рођени" су претрпјели нови пораз, пети у низу, а бодове из "Врапчића" веома лако однијела је Славија. Гости из Источног Сарајева повели су преко најстаријег играча лиге Дарка Спалевића, да би на 2:0 повисио Иван Јовановић.

Посао гостима био је олакшан од 69. минута, када је Мустафа Кодро искључен, те су Мостарци сусрет наставили са играчем мање. Играчки суфицит фудбалери из Источног Сарајева крунисали су десет минута прије краја меча, када је Спалевић својим другим голом, а укупно седмим овосезонским, ставио тачку на "и".

Младост је славила у дуелу са Рудар Приједором, и то након преокрета. "Рудари" су до предности дошли већ у 9. минуту преко Синише Радоје, да би у надокнади првог полувремена Мирза Ковач изједначио на 1:1. Само што је почело друго полувријеме, млади Белмин Кобилица донио је нови гол екипи из Добој-Какња, која је до краја сусрета сачувала стечену предност и наставила са одличним издањима на свом реновираном стадиону.

У посљедњем данашњем мечу гости из Травника изненадили су фаворизовани Широки Бријег.

Домаћи су повели голом Бразилца Вагнера Сантоса Лага у 9. минуту, да би у 22. на 1:1 изједначио Феђа Дудић голом са 11 метара. Иван Крстановић у 72. минуту обезбиједио је ново вођство Широкобријежанима и чинило се тада да ће бодови остати на "Пецари", али је у 89. минуту на сцену ступио Жерман Коуадио и донио велики бод Травничанима, који би им могао много значити у борби за опстанак.

Широки Бријег тако је лидерску позицију препустио Зрињском, који након непотпуног 16. кола има бод више од Шриокобријежана, те два више од Сарајева, Слободе и Радника, с тим да ће Тузлаци свој меч ове рунде одиграти сутра, на "Тушњу" против Челика.

Дуел у Витезу између истоименог домаћина и Радника донио је само један погодак, али и чак три искључења. Стеван Јаковљевић код гостију у 15, односно Марко Јевтић код домаћих пет минута касније зарадили су црвене картоне, па је сусрет настављен 10 на 10 до 65. минута, када су Витежани остали са девет играча на терену. Због другог жутог картона нападач домаћих Нусмир Фајић морао је прије времена у свлачионицу. Играча више Бијељинци су искористили 87. минуту и голом Марка Обрадовића наставили сјајан гостујући низ.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 16. КОЛО:

Дрина - Сарајево 1:3 (0:3)
/Николић 70 - Рустемовић 22, Окић 39, Дуљевић 42/

Олимпик - Зрињски 0:3 (0:1)
/Регоје аутогол 43, Закарић 81, Петрак 85/

Младост - Рудар Приједор 2:1 (1:1)
/Ковач 45, Кобилица 47 - Радоја 9/

Витез - Радник 0:1 (0:0)
/Обрадовић 87/

Вележ - Славија 0:3 (0:2)
/Спалевић 31, пен 80, Јовановић 38/

Широки Бријег - Травник 2:2 (1:1)
/Вагнер 9, Крстановић 72 - Дудић пен 22, Коуадио 89/

У недјељу:

Слобода - Челик (12:30)
Жељезничар - Борац (13:00)

ТАБЕЛА: Зрињски 33, Широки Бријег 32, Сарајево 31, Слобода (-1) 31, Радник 31, Младост 25, Славија 24, Челик (-1) 22, Витез 22, Жељезничар (-1) 21, Травник 17, Олимпик 16, Рудар Приједор 16, Борац (-1) 12, Дрина 9, Вележ 8.

Коментари / 0

Оставите коментар