Владика Хризостом позвао на слогу

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом позвао је српски народ на јединство и братску слогу и оцијенио да је то најбољи пут да се одупре разним нападима и насртајима моћних сила у овом тешком времену.

Република Српска 21.11.2015 | 12:41
Владика Хризостом позвао на слогу

Владика Хризостом данас је са свештенством зворничког намјесништва служио Свету архијерејску литургију у цркви Светог архангела Михаила на сребреничком православном гробљу, која је у рату девастирана и само је дјелимично санирана.

Пред великим бројем вјерника, владика је позвао на мир, разумијевање и праштање, те истакао да се у миру сва питања могу рјешавати на достојанствен начин, а да рат и тероризам свима доносе несрећу и доводе до нових проблема, подјела, неповјерења, мржње, људских жртава и уништавања многих духовних и културних вриједности значајних за цијело човјечанство.

Владика Хризостом је поручио да, уз вјеру у Бога, једино слога и међусобно поштовање међу народима могу довести до очувања мира на земљи, те је позвао на поштовање и уважавање различитости.

Владика је честитао вјерницима Аранђеловдан, а онима који данас славе пожелио је да у срећи, љубави, вјери и здрављу прославе крсну славу.

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

слава

21.11.2015 12:22

Срецна слава свима који славе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демагог

21.11.2015 12:28

Они се медју собом не могу договорити него сви копају и рукама и ногама да се дочепају црквене власт а остале уче памети. Најобичнија демагогија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шековици

21.11.2015 13:31

Немој ти позиват на јединство подјелио си по својој епархији вјернике сто не казес да не краду и праве биједу од нас све нас висе гладује и ниси мјеродаван да позивас на јединство ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

21.11.2015 14:25

Шешковићи, не причајте глупости. За свађу је потребно најмање двоје а да нешто подјелите морате прије тога нешто и да имате што можете да подјелите!

Name

xxл

21.11.2015 20:13

Опет овај Микић, заштитник "великих Срба" (читај пљачкаша свог народа).

Name

Драган

21.11.2015 14:42

Ето на примјер да свештеници и попови продају скупе аутомобиле, подијеле помоћ свом народу сад кад је криза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шековици

21.11.2015 15:10

Михајло молим Вас питање да ми одговорите колико је коштао Владике ауди а8 ито има блинкере ротационе јел потребно посто си ти његов затварац за негативне коментаре односно исправне коментаре?

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

21.11.2015 16:37

Мозе му се има подрску

Name

Михаило Микић

21.11.2015 16:54

ШЕКОВИЋИ, што се Ви брате беспотребно бринете за попове И њихова кола која они возе. "Правим" попова нова кола сваке године водица донесе. Зато Ви брате СРБине боље водите рачуна о Вашем фићи ако га имате. НИСУ попово криви што су они за време комунизма У богословије отишли Да уче Да буду попови и каки се служи Богу и народу. Да је твој бабо знао да се точак историје брзо окреће и Он би тебе у попове дао а неби у СКОЈ уписао! Прими моје саучешће!

Name

Сековици

21.11.2015 17:21

Михајло нисам ја један од тих што ти мислиш нити је мој икад ико био што се тиче фице имам 2 аута која су зарадјена у Свајцарској постеним радом напиши искрено ста ти возис и шта радиш, сигурно си професионални Србин и вјерник што зато примас надокнаду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

то

21.11.2015 18:11

Сековици свака вам цаст ал сте их зацепили.Само сире мрзњу и зло.

Name

xxл

21.11.2015 20:23

Шта фали Фићи или било чему скромном што је зарађено на поштен начин. Микић се спрда са нашом поштеном сиротињом, који сигурно раде много корисније послове на њивама и на својим радним мјестима, много кориснијим од његовог посла, бацање водице. Какав је то користан посао бацање водице...?

Name

Михаило Микић

21.11.2015 23:40

ШЕКОВИЋИ, искрено да ти кажем ја кола и немам. Кад ми требају кола позајмио половини ауто од моје жене јер парохије немам да водицу пи кућама светим. Од водице ђаво бјежи исто као и од Крста што добро зна xxл и њему слични који чак и преко телефона на лој "миришу".

Name

xxл

22.11.2015 07:21

Микићу, жена ти има ауто, а ти немаш, сигурно ради, па зарадила? За твоју информацију ја миришем и на лој и на сланину, једем и пијем све што ми је при руци, ништа мање или више од вас који мислите да сте велики Срби и Православци. За твоју информацију, ја сам Србин али тиме не оптерећујем ни себе ни друге. Увијек на страни обесправљених и социјално угрожених. И хавала ти драги Божее што не дијелим људи по нацији, вјери или невјери,као ти, већ по њиховим моралним дијелима и људскости. Покушавам у овом лудилу празновјерја и предрасуда нормално размишљати, А ти, Микићу, види шта ћеш, судњи дан ће доћи као лупеж,изненада...

Name

Профи патриЈота

22.11.2015 08:12

СПЦ д.о.о.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сековици

22.11.2015 09:13

МИКИЦ не би се рекло да ти немас ауто не мозес ти функционисати без аута побогу нецемо се лагат збринут си ти док износис речи застите искорумпираних Црквених службеника и оправдавас да треба да воза Владику Хризостома блиндирани нај нови ауди а8 са ротациом и затамљеним стаклима имас ти бар шкоду јер си ти само задузен да незадовољство људи које напишу преко блогова фб итд.према бахатости и раскошу црквених представника а онда струцно пребацујете да је неко невјерник комуниста итд имате ви доста манипулација да пласирате кроз народ да би вама било потаман!Назалост све мање због таквих манипулатора које сте инсталирали по црквама и манастирима који у дворишту богомоље траже новац цим виде да су људи из иностранства тако да људи и избјегавају да долазе богу да се моле људи су се и залили на зо лицно Владики шта се дешава у Манастиру једном насе епархије међутим одговора нема!

ОДГОВОРИТЕ