Оптужница против директора Фонда за повратак БиХ

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Млађена Божовића /57/ који је оптужен да је у својству директора Фонда за повратак БиХ својим одлукама онемогућио спровођење тендерске процедуре у складу са законом и омогућио прибављање незаконите имовинске користи у износу од 122.100 КМ.

Босна и Херцеговина 21.11.2015 | 10:47
Оптужница против директора Фонда за повратак БиХ

У саопштењу Тужилаштва БиХ наводи се да се оптуженом ставља на терет да је током 2009. и 2010. године прекршио одредбе Закона о јавним набавкама приликом поступка набавке пољопривредне механизације-мотокултиватора, за потребе одрживог повратка у БиХ, у вриједности од 122.100 КМ које гарантују активну конкуренцију и транспарентност приликом трошења буџетских средстава.

Божовић је оптужен да је својим одлукама онемогућио спровођење тендерске процедуре у складу са законом, па је доношењем одлука и измјеном тендерске документације, закључио набавку са једним предузећем из Бањалуке, чиме је омогућио прибављање незаконите имовинске користи у износу од 122.100 КМ, те оштетио друга предузећа која су се пријавила на тендер онемогућивши им право учешћа у поступку јавних набавки.

Оптужени се терети да је свјесним кршењем закона очигледно несавјесно поступио у вршењу дужности у поступку јавних набавки и на тај начин теже повриједио права других, а приликом чега је наступила имовинска штета која прелази износ од 10.000 КМ, чиме је починио кровочно дјело несавјестан рад у служби.

Тужилаштво БиХ ће кривицу оптуженог доказивати позивањем осам свједока и стручних вјештака, а уз оптужницу је приложено више од 30 материјалних доказа.

Оптужница ће бити прослијеђена Суду БиХ.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

церацемо се ми јос

21.11.2015 10:29

Зато сто је мотокултиваторе купио у Бањалуци, да их је купио у Сарајеву ссве би било уреду...Тузлиставо се понаса као Гестапо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

21.11.2015 12:04

Купио је у Б.Л. зато сто је себе ту пронасао. Да су му ови из Сарајева висе понудили... цовјек је годинама на функцијама и ни он сам не зна гдје је висе узео. Зена му ради у опстини Истоцна Илидза и на посао долази пасатом ЦЦ.

Name

Сноуден

21.11.2015 15:12

Није једини директор који је муљао јавним набавкама и тендерима у институцијама БиХ.Рецимо имате у границној полицији купљен је БМW који је плацен преко 100000 км сад се продаје за 58000 возио га само бивси директор Думанциц.Голф је за њега мизеран или пасат.

ОДГОВОРИТЕ