У Невесињу сахрањен војник Недељко Радић

Војник Оружаних снага БиХ Недељко Радић, који је у сриједу убијен у терористичком нападу у сарајевском насељу Рајловац, данас је уз војне почасти сахрањен на градском православном гробљу у родном Невесињу.

Република Српска 20.11.2015 | 17:10
У Невесињу сахрањен војник Недељко Радић

"Никад не знамо шта носи дан, а шта носи ноћ. Ево, десило се оно чему смо се најмање надали", казао је старјешина православне цркве у Невесињу Зоран Илић који је предводио посљедњи испраћај.

Туга је, како је нагласио неизрецива, за цијело Невесиње и читаву БиХ у којој је проглашен и дан жалости, као и за свеколику јавност.

"Утјеха је потребна свим људима, а посебно породици нашег прерано преминулог Недељка. Док сам размишљао о ријечима утјехе за његову супругу Алису и кћерку Анастасију, кроз главу ми је прошло да је заправо сам Недјељко и његов живот најбоља утјеха свима. Његово име Недељко је име Васкрсења, а име његове кћерке Анастасије значи бесмртна или вјера у васкрсење. Њихова имена нису случајна, јер управо наш Недељко је један од узорних грађана и вјерника, један од оних који је ишао на помољење на Христовом гробу у Јерусалиму. Био је вјерник и нека нас све држи вјера коју је имао", поручио је свештеник Илић на посљедњем испраћају војника.

Ријечи утјехе породици је пренио и од војног свештенства које није било у могућности доћи на посљедњи испраћај војнику.

Потом је сестра погинулог војника Далиборка Кашиковић посљедњим говором расплакала све присутне те затражила од Свевишњег да се трагедија која је задесила њихову породицу више никада никоме не догоди!

БН/Вијести.ба