Конференција о Дејтону

Дводневна међународна конференција, којом ће бити обиљежена 20. годишњица од потписивања Општег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини, почела је у четвртак у америчком граду Дејтону.

Свијет 19.11.2015 | 19:45
Конференција о Дејтону

Организатори конференције најавили су учешће неколицине некадашњих преговарача из Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске те представника раније и актуелне администрације Сједињених Америчких Држава.

Такође су ту и неки од садашњи и бивших високих представника, који су у протекле двије деценије надгледали провођење Дејтонског мировног споразума, као и бројних других представника међународних цивилних и војних организација које дјелују у Босни и Херцеговини и регији.

Поруке за будућност

Према најавама организатора, учесницима и гостима дводневног скупа обратиће се и бивши предсједник САД-а Бил Клинтон, чија је администрација водила и успјешно окончала преговоре у Дејтону.

"Ту су људи који су учествовали у креацији самог Дејтона. Људи се присјећају шта је било и шаљу поруке шта је добро урадити за будућност Босне и Херцеговине".

Током конференције предвиђене су и панел-дискусије о темама које се односе на прошлост, садашњост и будућност Босне и Херцеговине, саопштено је из Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине.

Извор: Аљазеера/Независне

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

19.11.2015 22:25

Порука за будућност СРБима,Хрватима и муслиманима нека буде да никада више себи не дозволе да буду ПИУНИ у игри велики сила и другоме право да дају да њихову судбину и живот кроји према својим мјерилима!

ОДГОВОРИТЕ