У петак ће у цијелој БиХ бити Дан жалости

Савјет министара одлучило је на данашњој сједници да ће Дан жалости због убиства два војника ОС БиХ бити у петак.

Босна и Херцеговина 19.11.2015 | 18:00
У петак ће у цијелој БиХ бити Дан жалости

Како је за Клиx.ба потврђено из Савјета министара БиХ, овај орган извршне власти донио је одлуку о проглашењу 20. новембра Даном жалости због трагичног страдања два војника Оружаних снага БиХ у сарајевском насељу Рајловац.

Све заставе на институцијама БиХ ће бити спуштене на пола копља, а према важећим прописима отказују се и сви спортски и забавни програми планирани за тај дан.

На овај начин биће одата почат убијеним војницима ОС БиХ које је Енес Омерагић убио синоћ у 19 сати и 35 минута.

Још увијек није објављено када ће бити комеморација и сахрана убијених војника.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 31

Оставите коментар
Name

Р.Ранковиц

19.11.2015 17:14

Хоцели се сад и остатак свијета солидарисат са нама ?Хоце ли и код њих бити дан залости ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

20.11.2015 00:54

Хоце, мало сутра. Свако гледа своје интерест!

Name

Лазо

19.11.2015 17:22

Могу они да потврдјују ста хоце у Сарајеву али док слузбено власт у насој дрзави Српској то не потрвди то не вази на територији насе дрзаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

19.11.2015 21:56

Коментар ти је с***е.

Name

гаврило

19.11.2015 17:33

Дан жалости могу прогласити само владе Српске и ФБиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за гаврило

19.11.2015 22:29

Теби и у залости до политиканства.Ти и такви као ти, спадају у смеце овог друства.

Name

Принцип

19.11.2015 17:41

Савјет министара није извршена власт него помоћни орга предсједништва и он не може донијети никакву извршну одлику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правник

19.11.2015 18:02

Људи о цему се овде прица. Савјет министара није Влада и нема надлезност за територију РС. БИХ нема владу. Погледајте устав БИХ Савјет министара има 2 министарства и Предсједавајуцег по уставу БИХ. Ово је кресење Дејтона и узмање себи надлезности којих нема у Уставу БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

19.11.2015 18:44

А ти си ПРАВНИЦЕ вјероватно заврсио неки приватни факултет код нас у Републици Српској и сједис у Влади РС за неких 5000 КМ мјесецно, те си за те паре задузен да тумуцис ције су и које надлезности. И немој да ти пада на памет да ми солис памет о српству и нацији јер сам ја борац ВРС са 57 мјесеци у цизми и на фронту, али сам КИНЕЗ јер сте ме ВИ тзв. СРБИ осрамотили, па се стидим када цитам Васе коментаре! Због таквих као сти си ти и многи моја дјеца немају посла и многа дјеца у овој дрзави!

Name

ре правник

19.11.2015 20:38

Прочитај закон о Савјету министара колега није устав једини правни акт, јесте највиши, али се и законима уређује оно што није уставом.

Name

Хух

19.11.2015 20:43

Овај правник је типа Милорадове плавуше. Сви знате за коју требу се каже плавуша код нас постоје и Милорадове плавуше.

Name

Правник

19.11.2015 21:54

Кинез ти си вјероватно странацки војник ових који су ради фотеља и привилегија отрцали Бакиру у Сарајево и сад ради фотеља и пара испуњавају све његове налоге или си муслиман са Кликса??? Ми смо се борили против БИХ 23 000 најбољих медју нама је полозило своје зивоте у тој борби. Није у реду да неко тако олако предаје у сарајево надлезности које су крвљу стецене и прави муслиманима дрзаву БИХ. Зар стварно мислис да цес се добро провести у тој њиховој БИХ и да це ти дјеца тамо наци посао.

Name

Ре

19.11.2015 22:07

Е даси барем П од правника знаво би и разумео више.

Name

за правника

19.11.2015 22:35

Гдје си купио диплому?Карактер твојих коментара показује да ниси цивилизован цовјек,па се стице утисак да све сто посједујес је јако мизерно.Најгоре је кад полуписмен неписменима тумаци законе.

Name

Р.Ранковиц

19.11.2015 22:49

Правника и ринека. Хало полуправнице... како те није срамота тако несто писати.Нецовјеце изгинула су два млада зивота нема везе које су вјере и за њима неко плаце.Зар не плацу исто све мајке,оцеви,дјеца,баца и сестре.Јесули то неције сузе вредније од њихових.Зар су нама неки Французи вреднији од насег народа.Дозовите се висе памети недо Бог никоме дозивити од својих најмилијих тако несто.И требамо да залимо и одамо поцаст недузнима који су своје зивоте изгубили због неког идиота који нема ни вјере ни нације,нецу га поредити са зивотињама јер би их увриједио.Мало полуправнице размисли не дај Бозе данас сутра се нама свима тако несто мозе десити ,није само да слусас ста ти Додик казе.Окрени се мало око себе,погледај ста се све десава у свијету па ево и нама.Зато те Бога није страх.

Name

Последњи кинески цар

19.11.2015 18:10

Извињавам се свим коментаторима, али Ви људи нисте схватили ове насе фукаре од политицара и власти. Прогласили су Дан залост. Сутра це спустити заставе на пола копља и узети себи слободан дан, сјест це у своје луксузне аудије, у крилу це им бити секретарице и возаци це их возити на пикник и узиванцију коју цемо опет ми платити. Ајмо Мујо ,ајмо Миладине, ајмо Фрањо!!! Ајмо дигнути глас и срусити ову багру која нас трује и завадја и која нам од дјеце отима хљеб и будуцност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

19.11.2015 18:57

Браво за коментар!Нема нам друге само заједницки устанак!

Name

Последњи кинески цар

19.11.2015 19:27

Хвала Марко. Ја и данас након свега мислим да је најбитније какав је ко цовјек а не како се се ко зове. Допустили смо себи да нас полуписмени странацки послусници и њихови лидери вуку за нос и доведу до просјацког стапа,умјесто да се окупимо и растјерамо ту багру и те крвопије. Свако мало изваде из дзепа 500 марака насих пара па као дају пред камерама болесној дјеци и кезе се као коњи?!

Name

Екрем

19.11.2015 21:53

Које су националности убијени војници, зна ли ко?

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

19.11.2015 22:08

Босанци и херцеговци...један православне други исламске вјероисповјести.

Name

Модрица

19.11.2015 22:51

Србин и Босњак

Name

Боже правде

20.11.2015 06:23

ОНИ СУ ЉУДИ !

Name

Србин без кајања

19.11.2015 22:03

@последњи балијски царе. Не дипр, тебра. **бе се мени за ту твоју комунистуцку братсво И јединство **ранију. Ако ти се свидја Ф(с)рањо И (б)Алија, ти им подај церу за хануму. И није фронт твоја монета за поткусуривање, не *ери на Те Дане, ако си уопсте био на ратисту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре К цару

19.11.2015 23:01

За мене исто тако није битно ко је ко муслиман ,Србин ,хрват ,нијемац ,турчин битно је да је добар цовјек али ми је веома битно да није и небуде РС то сто ти зелис. Али колико видимо ти је зелис онакву какву је желе највећи непријатељи и када тако зборис ја сам сигуран да си ти тих 57 мјесеци провео у другим цизмама и борио се за друге интересе .Зато сањај даље своје снове РС остаје минимално ово сто је данас а ако Бог да у будућности самостална држава и свима који то желе желим сваку срецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

млада босна

19.11.2015 23:40

Трба прогласити дан залости у РС-у,зато сто нисам нигдје видио висе будала на овако малом простору.Од постанка РС-а па до дан данас никада није било мање људи,а висе будала!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

20.11.2015 11:48

Довољно је само процитати поједине коментаре и онда је јасно засто је овај свијет и овај народ побудалио. Знам ко сам,знам којем народу припадам ,знам гдје сам био за вријеме рата и ста сам радио.И нисам ни балија,ни србенда,ни комуниста нити члан било које секте,тј.политицке партије. Али то све ми не даје за право да мрзим људе друге вјере. Онај ко мрзи друге ,мрзи и себе и своје најблизе,и та мрзња це му се једном вратити. Не мозе се зивот и просперитет тразити и оцекивати на мрзњи,на тудјој муци. Све су мајке мајке и све воле своју дјецу,зар треба око неције трагедије цепркатаи по Закону и гледати ко је надлезан да се прогласи дан залости. Засто га и прогласавати,зар је срамота и ругло ако се зали над младим зивотом? Ваљда је то нормално?! Хвала на подрсци добронамјерним коментаторима,а оним другим нека је Бог на помоци. Или психијатар,готово је исто!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запамти НДХ

21.11.2015 11:31

Проблем ових муслиманчина и лацманчина по српским порталима се да лако ријешити: Укинути латинско писмо, а сваки Србин искључиво да пише ћирилицом. Двије го.њиве муве једним ударцем рјешавамо: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=кyд0лаОwВYо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Запамти НДХ

21.11.2015 12:46

Да је памети па да се организује најагресивнија кампања за осамостаљење Српске. Најбољи је моменат да се потенцира немогућност суживота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

21.11.2015 18:12

Извини сто не писем цирилицом јер је тренутно и немам на лап топу посто путујем и нисам куци.И ја бих волио исто као и ти да имамо РС као дрзаву,али те морам подсјетити или питати неке ствари? Мислис ли да би се то осамостаљење извело мирним путем? Ако не би ,ко би исао поново у рат,ција дјеца и због цега побогу?С циме би ми ратовали? Јели са оним руским орузјем које су нам дали деведесетих година? Знас ли какав би био исход следецег ратног сукоба на овим просторима? А да се и осамосталимо без сукоба ,колико би нас из РС морало бити границари и како би цували те границе? Видис ли да су нам границе као скорпион пистољ?! Пола народа би морало стајати на границама и путевима ,ко би то могао контролисати? Зар ниси јос сконтао да су нас политицари издали и покрали јос за вријеме рата,а ови након тога купе сто покупити јос могу.

Name

Запамти НДХ

21.11.2015 19:18

Кинез, ко зна који си ти балија или лацмарчина стара. Ко помиње рат? Зашто би било рата? Ко би нас то напао? Муслимани? Поред муслиманског терора у Европи и Азији(ишљамска држава), о овом потоњем терористичком нападу у БиХ да не говорим. Муслимани не могу имати гори положај у Европи и свијету од овог. Арабија и Турска имају својих проблема око Сирије... Друго, нацисти су Јевреје, а усташе са балијама Србе клали индустријском стопом. То се зове менталитет овце пред клање.-Чуш ко ће да ратује? Ако ћеш да живиш, има да радиш свашта. Кад ти дође баљо и усташа да ти силује жену и побије дјецу, знао би како би се поставио. Видим да си несрбин, јер претенциозно пишеш-демаскирао си сам себе. Кажеш-дали нам оружије-то је типична лацманско муслиманска пр.њава. Ко је вас финансирао знамо-Арабија и Њемачка, а због ових првих данас имамо вехабије и важимо за фабрику ишљамског терора у Европи.Кажеш-какав би био исход рата?- мислиш да је могуће добити рат против милион и кусур Срба само у Босни, о региону да не говорим? Опет типична лацмуџ пр.њава.А да није било те лацманске Европе, тај би коментар писао из Бодрума.Русија није она из 90-тих. Од тих лацмуџ бајки се не живи. Никакав аргумент. Заправо, ти предлажеш да живимо са муџама које нам пријете ратом? Да нас преплаве тихо, као Шиптари на Косову? Да живимо са терористима? Ево Каталонци ће се одвојити, па им нико не пријети ратом. РАТОМ пријете муслимани Хришћанима по сред ЕВРОПЕ!!?? Зато кажем, најбољи је моменат расписати инстант референдум, по узору на Каталонце, анимирати сваког Србина и Српкињу. Дат свакој кући по пушку ако крену непријатељи, за сваки случај. Сваки српски живот је драгоцјен. Е да видим тог балију који би смио напаст Хришћане после догађаја у Паризу 2015-те.

Name

Последњи кинески цар

22.11.2015 06:33

Ја се са твојим мисљењем не слазем ,али га постујем. Молио бих те да ме не врједјас јер за тако несто нема потребе,ипак је ово портал гдје људи могу ваљда слободно износити оно ста мисле. На крају крајева нити те се бојим нити стидим! Поздрав.