Митал не прихвата налаз Пореске управе

Будућност рудника биће доведена у питање уколико будемо приморани да платимо износ који се налази у налазу Пореске управе рекли су Арцелор Миталу Приједор. Тврде да је налаз погрешан, али и да ће поштовати одлуку суда каква год да буде.

Република Српска 19.11.2015 | 17:10
Митал не прихвата налаз Пореске управе

Арселор Митал Приједор не прихвата налаз Пореске управе по којем Српској на име пореза дугују близу педесет милиона марака.

У овој компанији увјеравају како је налаз заснован на погрешној примјени правила која се тичу трансферних цијена по којима Жељезара Зеница плаћа руду из Приједора.

У приједорском Миталу кажу и да немају могућност продаје руде било гдје другдје мимо Зенице и да је порески налаз заснован на претпоставкама.

Причу приједорског Митала подржава зенички. Зеница нема могућност да купује скупљу руду увјеравају, а квалитет приједорске руде је такав да може да се користи само у Зеници.

У Миталу очекују да ће налаз Пореске управе оспорити на суду.

У Миталу нису жељели да говоре о евентуалним политичким притисцима у вези са потенцијалном куповином дијела државног капитала у руднику жељезне руде Љубија.

Ресорни министар Петар Ђокић не жели да предвиђа судбину налаза Пореске управе. Тврди да је Митал до сада на име концесија Српској уплатио 19 милиона.

Налаз Пореске управе за контролисани период 2010, 2012 година терети Арцелор Митал Приједор за неплаћени порез у висини приближно 50 милиона марака са каматама.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Адо

19.11.2015 17:01

Митал не прихвата рјешење Пореске управе РС! Је ли то Митал фирма која прописује које обавезе треба да плати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Но

20.11.2015 05:29

Не може ни Пореска резати како хоће, постоје правила и закони. Додуше не важе правила за све исто, зато су подаци Пореске тајни.

Name

XY

19.11.2015 18:10

ПАВИЋ ПОКРАО И ЉУДИ НЕМАЈУ ОД ЧЕГА ДА ПЛАТЕ ПОРЕСКОЈ УПРАВИ РС. ОВА ВЛАСТ РЕКЕТИРА НА СВЕ СТРАНЕ. ЛОПОВЛУК У РС НИКАД НИЈЕ БИО ВЕЋИ. ПРИЈЕДОРЧАНИ ПРЕДУЗМИТЕ НЕШТО. РУШИТЕ СВОЈЕ ЛОПОВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ирон Мике

20.11.2015 08:45

Хвала богу да је Павиц покрао...ко це други! И сад да не би одговарао и исао у затвор боље да 800 људи остане без посла...банана дрзава...

ОДГОВОРИТЕ