Иванић: Безбједносне агенције БиХ се нису довољно уозбиљиле

Српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да проблем тероризма у БиХ заслужује пуно већу пажњу, како политичку, тако и безбједносну, а да се безбједносне институције очито још увијек нису уозбиљиле, што доказују два терористичка акта у БиХ у нешто више од шест мјесеци.

Босна и Херцеговина 19.11.2015 | 22:58
Иванић: Безбједносне агенције БиХ се нису довољно уозбиљиле

Иванић је рекао да већ мјесецима упозорава на то да је тероризам постао свакодневница и БиХ, али да тај проблем још увијек није довољно озбиљно схваћен, посебно код бошњачких вјерских и политичких елемената који су први обавезни да се против овога најоштрије боре.

“Као члан Предсједништва БиХ урадићу све да престане то потјецивање, јер наша дјеца, супруге, мајке, обични грађани морају да живе нормално. Циљ оних који нападају убудуће би могли бити сви ти људи што је страшно”, рекао је Иванић.

Иванић је поновио да ипак главну политичку битку те врсте овдје, као И свагдје у свијету, треба да воде политички лидери из народа у коме се све то догађа.

„Било би довољно да неколико озбиљних личности осуди дјеловање рецимо исламистичке странице Вијести Уммета и то би већ имало ефекат њиховог формалног забрањивања. Али ни то није довољно. Та битка је И политичка и треба промијенити политички амбијент“, закључио је Иванић.

И предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић упозорио је у кратком разговору за ТВ1 да све институције и агенције БиХ, обавјештајне, полицијске и правосуде, морају дјеловати много продорније, јасније и много више растерећено од било какве политике, професионало како бисмо ставили извориште проблема екстремизма и тероризма под контролу и могли на вријеме дјеловати.

“Ми морамо ојачати активности и врло енергично одговорити на оваква искушења. Не можемо само успутно поменути, као да је то постало нормално, начин живота. Ако будемо само збрајали жртве и инциденте, бојим се да нам се не пише добро. Увјерен сам да у БиХ постоји врло јасно опредјељење за врло јасан обрачун са овим облицима облицима екстремизма и тероризма”, рекао је Човић.

Извор: Независне

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

19.11.2015 17:03

Људи, па само укуцајте Вијести уммета и видјецете ста нам комсије мисле, зеле и планирају урадити. Ја стварно не знам јесу ли ови наси српски политицари /СВИ/ луди или су се сви позабавили крадјом насих пара, па онда на овакве ствари реагују оптузујуци један другога за крадју, док нам наса браца спремају мац и каму. Реците ми јесам ли ја будала или сам неко ко ово све уопсте и не разумије? Умјесто да се коњи слозе и договоре како да оцувамо нацију, они ваде оци један другоме, а свима им дзепови пуни ораса!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Последњи кунески цар

19.11.2015 17:36

Надам се да це ти ово бити последња глупост коју си написао и да цес бити објективнији. Те твоје Вијести се пису у Америци, тако казе министар Мектиц. Знаци твоје комсије немају ниста са писањем, сем ако и ти зивис у Америци. Пусти се сирења мрзње. Ником није донијела ниста добро.

Name

Драган

19.11.2015 17:06

Мислим да је неозбиљан онај ко је гласао да Осмиц буде шеф ОБА. Није ли тако, господине Иванићу? Зар је власт толико драга?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.11.2015 17:28

Немаш бре појма како то функционише.

Name

Сноуден

19.11.2015 17:14

Г Иваницу потпуно сте управу. Знате ли колико полициских слузбеника у дрзавним агенцијама БиХ, а највисе Границна полиција и Орузане снаге инате. Тим људима доступни су сви подаци и евиденције опративне акције, па цак и кретање стицених лицности попут вас. Ти људи су у институцијама застицени ко бели медведи. Нико им ниста нити сме нити мозе. Задњи пут слуцај дрскости је када је границни полицајац у слузбене просторије дрзавне институцихе упустио лице које прате све безбједоносне слузбе у региону да клања који је у директној вези за Порцом Мухамедом из Беца. Тај полицајац је казњен са пар мјесеци двадесет посто на плату. Засто се закон у дрзавним институцујама БиХ не примјењује према свим запосленицима једнако јер Срби и Хрвати се примјера ради казњавају за ситнице као овај лик сто је казњен сразмјерно на висину и тезину дјела. Ко је уопсте такве људе примио у безбједоносне агенције БиХ. Они нису само опасност вец и каљање угледа полициских органа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазо

19.11.2015 22:14

Заједницке институције у сарајеву нису дрзавне вец заједницке институције или институције на заједницком нивоу моземо реци и савезне или институције дрзавне заједнице или заједнице дрзава итд јер БИХ је савезна дрзава унија два суверна и независна ентитета ДРЗАВЕ То је патка сарајесвке пропаганде ка од БИХ силом хоце да направи дрзаву по њиховој мјери

Name

Ре Сноуден

19.11.2015 23:21

Какве небулозе писес цовјеце сваки пут... Ко то има увид у евиденције и оперативне акције паметњаковицу?Немас их ни ти,а зна се да си припадник Границне полиције...

Name

Смјесно

19.11.2015 17:19

Српски политицари ко да су пали са мараса. Вехабије су долазиле током рата у БИХ и масовно уцествовале у нападима на РС у јединицама тзв. армије БИХ. Ко их је доводио. Бакир и његов отац Алија који је написао исламску деклерацију у којој је заговарао ово сто данас јесте Исламска дрзава. И онда се појави овај Иваниц и прица неке неповезане ствари. Њему је изгледа битно да се ували у фотељу било коју, а ста се око њега десава то га не интресује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

19.11.2015 23:07

Надам се да це полиција и власт РС схватити ове терористе озбиљно и заститити РС а ста це Мектиц Иваниц и Босиц урадити у БиХ то је најмање битно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБА/ОСА

20.11.2015 07:31

Па ти пијес кафу са Бухом , засто супљирас стално. Ви уопсте немате слузбу. Кесиц из Мркоњица је навукао своје родјаке, Спириц сина и комсије па каква је то слузба. Добра и редовна плата не ради се ниста. Јадана је она дрзава о цијој безбједности они брину.

ОДГОВОРИТЕ