Овај Манчини је баш ''скроман'' човјек!

Ја сам променио историју Интера! Ја сам направио Манчестер Сити! Стратег Неразура каже да воли тешке изазове, нада се титули Грађана и верује да Челси неће завршити међу четири најбоља.

Фудбал 23.11.2015 | 08:00
Овај Манчини је баш ''скроман'' човјек!

У тренерској акријери је освојио три титуле првака итулије, титулу у енглеској Премијер лиги, летири Купа Италије, енглески ФА Куп, Сперкуп Енглеске, Куп Турске... Импресивна трофејна сала, али Роберта Манчинија ретко ко сматра елитом у тренерском послу.

Трофеји са Интером се приписују недостатку конкуренције после афере „калчополи“ из које су профитирали само Неразури, док пехаре у Манчестер Ситију дугује енормним улагањима арапских власника. Италијански стручњак нема такво мишљење и сматра себе прекретницом у историји Интера и Манчестер Ситија.

Током посете Катару, Манчини је поручио да му је драго због успешног почетка сезоне Манчестер Ситија јер је он поставио темеље тог тима.
„Манчестер Сити је најбољи тим у досадашњем делу сезоне и има добре шансе да освоји титулу. Драго ми је да тако добро иде екипи чије сам основе поставио ја. Ипак, Премијер лига је јако тешко такмичење у којој морате да радите јако напорно и сваки меч је прича за себе. Ситију ће конкуренција бити Манчестер Јунајтед и Арсенал пошто је јасно да је Челси испао из конкуренције за топ четири“, рекао је Манчини.

Он је посебно поносан што је од Манчестер Ситија направио клуб равноправан градском ривалу Јунајтеду.
„Јунајтед је годинама био клуб највише класе и било је јако тешко доћи до статуса у којем сте једнаки са њима. Било је јако тешко променити изглед манчестерских дербија. Ипак, ја волим тешке изазове и на исти начин сам променио историју Интера као тренер, односно Лација и Сампдорије као играч“.

Манчини је добро стартовао са Интером у актуелној сезони Серије А...
„Тренутно смо на челу табеле, али морамо да радимо напорно да би остварили циљ. Очекује нас дуга, тешка и изузетно такмичарска сезона. Наш примарни циљ уочи почетка сезоне је био да завршимо на позивцији која води у Лигу шампиона јер играње у том такмичењу је јако важно за клуб попут Интера. Прошле сезоне ми је било теже јер сам дошао усред сезоне, али ове сезоне је ситуација другачија јер сам са екипом од почетка припрема. Довели смо нека добра појачања, али имамо млад тим са тек два или три искусна играча. Можемо још много да напредујемо, али задовољан сам како то иде“, рекао је италијански стручњак.

Коментари / 0

Оставите коментар