Мектић: Извјесно да је ријеч о тероризму

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Драган Мектић рекао је да постоји веома извјесна могућност да је синоћни напад и убиство војника у сарајевском насељу Рајловац терористички чин.

Босна и Херцеговина 19.11.2015 | 07:47
Мектић: Извјесно да је ријеч о тероризму

Замјеник министра одбране БиХ Емир Суљагић је новинарима након састанка у згради Савјета министара БиХ, у вези с нападом у којем су погинула два војника Оружаних снага БиХ, казао да је "ово тежак дан за БиХ".

"Ово је тежак дан за Оружане снаге БиХ, за све нас и за ову земљу", рекао је Суљагић.

Истакао је да су војници ОС БиХ убијени на послу, јер су били у униформама, када се нису могли ни бранити.

"Наши војници су у мировним мисијама у свијету, гдје нисмо имали ниједну жртву. Жалосно је да су ови војници убијени на послу када се нису могли ни бранити", казао је Суљагић.

У згради Савјета министара БиХ у поноћ је одржан састанак у вези с нападом у којем су погинула два војника Оружаних снага БиХ. Ријеч је о војницима Армину Салкићу (1989.) из Витеза и Недељку Радићу (1981) из Невесиња.

У улици Сафета Зајке у сарајевском насељу Рајловац, у кладионици "Пет плус", у сриједу навече догодила се пуцњава у којој су убијена два војника Оружаних снага БиХ, и један лакше рањен.

Нападач је том приликом користио ватрено аутоматско оружје. Након изласка из кладионице је пуцао и на аутобус који се налазио у непосредној близини. Том приликом је од крхотина разбијеног стакла лакше повријеђен возач аутобуса и двоје путника.

Енес Омерагић, осумњичени за напад ватреним оружјем у којем су погинула два војника ОС БиХ, извршио је самоубиство неколико минута прије поноћи.

Омерагић је самоубиство извршио у кући на Сокољу, коју су након почињеног дјела опколиле јаке полицијске снаге.