Видео: Чех хоће да скине кацигу послије девет година!

„Имао бих више самопоуздања када бих одбацио заштиту која ми смета, али ми је доктор то изричито забранио", открио је голман Арсенала.

Фудбал 19.11.2015 | 22:00
Видео: Чех хоће да скине кацигу послије девет година!

Голман Арсенала Петр Чех изразио је жељу да убудуће брани без заштитне кациге на глави, иако му лекари за сада то никако не дозвољавају.

Искусни 33-годишњи чувар мреже носи заштиту на глави још од 2006. године након што је доживео фрактуру лобање на гостовању Челсија у Редингу. Чех је тада три месеца био одсутан са терена, после старта Стивена Ханта, а одмах је подвргнут хитној операцији на мозгу.

Данас, девет година након инцидента голман и даље носи заштитну кацигу, а кобне вечери у Ројал Беркшајр болници установљена му је озбиљна фрактура лобање. Исте вечери оперисао га је специјалиста болнице у Оксфорду, и том приликом му је уградио две металне плочице у лобању.

И док Петр Чех из безбедносних разлога носи кацигу, репрезентатвни чувар мреже Кнедлички не крије да му она смета, јер отежано чује на терену. Ипак, не може ништа да учини тренутно по том питању из разлога безбедности.
„Имао бих више самопоуздања када бих скинуо кацигу. Много ми отежава посао. Уши су ми прекривене и то ми отежава слух. Али ми је доктор изричито забранио да скидам кацигу. Каже да би то било коцкање са здрављем“, изјавио је голман за чешки лист Туден.

Коментари / 0

Оставите коментар