Амбициозан план нових људи у ФСС-у!

Вратити Мирослава Ђукића на место селектора! Као алтернатива помиње се некадашњи стратег Црвене звезде Славољуб Муслин!

Фудбал 20.11.2015 | 08:00
Амбициозан план нових људи у ФСС-у!

Председник ФСС Томислав Караџић изјавом о томе како ново руководство треба да решава питање селектора А репрезентације Србије практично је најавио одлазак са функције. Избори су тек почели, а после новог посртања и срамне партије у Острави против Чешке извесно је да ће Орлови у квалификације за Мундијал у Русији кренути са новим селектором.

Актуелни стратег Радован Ћурчић је најавио одлазак, а како се може чути нови људи у ФСС међу којима је и потпредседник Славиша Кокеза имају врло амбициозан план. Они намеравају да у селекторску фотељу врате некадашњег аса Валенсије и Ла Коруње Мирослава Ђукића, сазнаје МОЗЗАРТ Спорт.

Одлазак Караџића могао би да утиче на одлуку Мирослава Ђукића, који се после смене у септембру 2008.године заклео да се никада више неће вратити у српски фудбал. Родоначелник идеје о смени Мирослава Ђукића био је управо одлазећи председник Томислав Караџић, који није могао да истрпи Ђукићеве јавне наступе и критиковање рада на Теразијама 35.

После тога Ђукић је каријеру градио у Шпанији. Имао је одличне резултате са Ваљадолидом, а у једном периоду је предводио и шпанску Валенсију. Добри познаваоци прилика у овдашњем фудбалу тврде да је Ђукић у овом тренутку можда и једини тренер који би могао да Орлове врати на победнички курс.

Дуго је важио за најперспективнијег српског тренера. Свима у сећању је остао начин на који је играла млада репрезентација Србије, а затим и Партизан под командом некада једног од најбољих либера Европе. Ђукић је дошао у српски фудбал на иницијативу Звездана Терзића, али га је Томислав Караџић брутално елиминисао. Као сваког ко му се нашао на путу.

Иако нема посао људи који агитују за повратак Мирослава Ђукића имаће пред собом јако тежак задатак. И то из простог разлога: рођени Шапчанин је човек који тешко гази сопствене принципе, а још давно је рекао да нема амбицију да се враћа у српски фудбал.

Отуда су спремили и листу алтернативних решења, тачније људи који би својим ауторитетом успели да саставе покидане нити у табору Орлова. Знају на Теразијама 35 да би долазак Драгана Стојковића Пиксија изавао велику еуфорију и вратио позитивну атмосферу у и око националног тима Србије. Међутим, чињеница је да Пикси има одичан уговор са кинеским Гвангжуом и да су му тренутно планови везани за Азију.

Такође, поједини челници ФСС имају позитивно мишљење о Славољубу Муслину. После растанка са Стандардом из Лијежа некадашњи стратег Црвене звезде нема клуб и место селектора би представљало круну његове дуге тренерске каријере.

Ипак, Мирослав Ђукић је први избор. Врло амбициозан план. Видећемо да ли и остварив.

Коментари / 0

Оставите коментар