Бх. хакери срушили 400 "Твитер" налога ИД

Хакери из Босне и Херцеговине, који су чланови међународне групе хакера Анонyмоус срушили су близу 400 Тwиттер налога који се доводе у везу са припадницима самопрозване Исламске државе.

Босна и Херцеговина 18.11.2015 | 18:20
Бх. хакери срушили 400 "Твитер" налога ИД

Један од бх. хакера уступио је бх. новинској агенцији Патриа списак од близу 400 Тwиттер налога које је оборио у посљедња 24 часа, а који би могли имати везе са припадницима ИСИЛ-а.

"Ја сам муслиман, а ово што раде злочиници ИСИЛ-а нема везе са мојом вјером, исламу и муслиманима само наносе штету", рекао је овај хакер, који се потписује као Босниан Роот.

"Због тога сам одлучио подржати борбу Анонyмоуса против ове злогласне творевине", додао је.

Анонyмоусе су донедавно сматрали цyбер пријетњама, али су хакери започели борбу против ИСИЛ-а, тако што просљеђују информације о милитантима властима и новинарима. Из редакције Индепендента су навели како су од хакера добили личне податке од човјека који врбује људе по Европи те их шаље у рат у Сирију.

Анонyмоуси су након напада на редакцију Цхарлие Хебдо постали активни у борби против терориста, а борбу су интензивирали након што су у прошли петак терористи убили близу 130, а ранили више стотина људи у Паризу.

"До сада смо срушили око 5.000 Тwиттер налога и стотине интернет старница, које су се на било који начин доводиле у везу са ИСИЛ-ом. Тренутно радимо на обарању око 10.000 Тwиттер налога, за које такође сматрамо да их користе терористи или њихови сарадници", рекао је бх. члан Анонyмоуса Босниан Роот.

ИСИЛ користи друштвене мреже као и разне интернет канале за регрутовање нових терориста, али и као медиј уз помоћ којег свијету шаљу поруке да се ради о врло опасној и злогласној војсци. Брутална убиства ИСИЛ-ови терористи снимају а након тога објављују путем интернета. Најчешће је ријеч о бруталним убиствима, од којих се грађанима у остатку свијета леди крв у жилама, пише Патриа.

НН

Коментари / 0

Оставите коментар