Када је '‘велика тројка'’ освојила прве бодове?

Завршни Мастерс сезоне у Лондону савршена је прилика да новинари поставе нека занимљива питања најбољим тенисерима света.

Тенис 19.11.2015 | 11:40
Када је '‘велика тројка'’ освојила прве бодове?

Тако се претходних дана повело питање тога да ли се сећају када су освојили прве бодове на АТП листи.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић открио је да их је освојио са 16 година, у јулу 2003. године, на једном фјучерсу у Београду.

“То што сам освојио први бод на истом турниру на којем сам дошао до прве титуле као професионалац је било невероватно”, рекао је Ђоковић.

Роџер Федерер је своје прве бодове освојио на једном малом турниру у Швајцарској, на којем је поражен у четвртфиналу. Његово име први пут се нашло на АТП листи 22. септембра 1997. године.

“То је било велико достигнуће. Као пролазак међу најбољих сто на свету, а потом Топ10 и на крају прво место на свету. То је један од оних тренутака којима се радујете”, открио је Федерер.

Рафаел Надал се на АТП листи појавио четири године после Федерера, а прве бодове уписао је на челенџеру у Севиљи. Шпанац се, ипак, боље сећа свега што се десило недељу дана раније, када је играо на свом првом професионалном турниру и када је поражен у првом колу.

“Нисам успео да искористим три меч лопте и било ми је тешко. Оно што је тај дан учинило још горим је чињеница да се наредног дана десио терористички напад у Њујорку. То је био дан који цело човечанство неће моћи да заборави”, нагласио је Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар