Тодорић навијачима: Стрпљења, најтеже је прошло!

"Почела је санација, за коју ће требати времена", порука је спортског директора црно-белих.

Кошарка 19.11.2015 | 11:00
Тодорић навијачима: Стрпљења, најтеже је прошло!

Док улаже напоре у санирање вишемилионског дуга, КК Партизан проживљава тешке дане и на паркету.

Екипа Петра Божића, комплетирана прошле седмице, тренутно се налази на деоби последњег места табеле АБА лиге, од којег је дели боља кош разлика у односу на Сутјеску, јадранског "фењераша".

У осврту на урађено у претходном периоду, спортски директор клуба из Хумске Драган Тодорић подсетио је ситуацију у којој је најтрофејнији српски клуб започео актуелну сезону.

"У летњем периоду, клуб је можда био у најтежој ситуацији у својој историји. Био је оптерећен вишемилионских дуговима, са играчким кадром који је више личио на јуниорски, без управе, са нејасним статусом шефа стручног штаба, којем је истекао уговор и без озбиљног и без озбиљног спонзора са изузетком компаније НИС. Једном речју, клуб није имао озбиљних услова за почетак такмичарске сезоне. Буквално, ситуација је била таква да је постојала могућност гашења клуба који је само пре пар година био на Ф4 Евролиге и који је до пре две године био стални учесник тог такмичења", рекао је Тодорић у разговору за клупски сајт.

Рекапитулирајући околности у којима је актуелни председник Никола Пековић дошао на чело Партизана, он је подсетио да је клуб почео озбиљне припреме за нову сезону само двадесетак дана пре прве утакмице. Уз то, подсетио је да су у септембру постављена три приоритета у раду клуба:

- Финансијска консолидација за коју ће према његовим речима требати минимум 2-3 године

- Формирање буџета за плате играча у износу приближном 500.000 евра.

- Повратак поверења код играча и менаџера.

"То значи да оно што се обећа, мора и да се исплати. Јер због тога што последњих година нисмо редовно измиривали обавезе, нисмо били у прилици да доведемо иоле бољег играча, као ни младе, перспективне клинце који су почели у широком луку да заобилазе наш клуб", подвукао је Тодорић, уз поруку да се управни одбор клуба сложио у оцени да резултати у овој сезони не могу бити велики"

С тим у вези, спортски директор црно-белих осврнуо се и на тренутну такмичарску позицију првог тима:

"Сигурно да ситуација у овом тренутку није добра и да делимо последње место на табели. За тако нешто не тражимо оправдање у бројним проблемима које смо имали и које имамо и данас. Не желим да причам ни о бројним поразима 'на једну лопту', нити о томе да ни једну утакмицу нисмо одиграли у комплетном саставу, као ни о бројним другим ситуацијама које могу бити оправдање за овај положај на табели".

Тодорић тражи стрпљење и обећава боље дане.

"Оно што желим да кажем је да је КК Партизан, 09.09.2015. захваљујући Николи Пековићу и још једном броју људи из УО пребродио најтежи период од свог постојања и да је на свим нивоима у клубу почела санација за коју ће требати времена. Надам се да ће за то, пре свега наши навијачи, који су и у претходна два месеца показали велику љубав и приврженост Партизану имати стрпљења, јер сам сигуран да ће бољи резултати доћи убрзо".

ПОРУКА ЗА ГРБОВИЋА: "РАЗУМЕМ ДА ХОЋЕ НАЗАД У ПАРТИЗАН..."

Драган Тодорић осврнуо се и на критике изречене претходних дана и недеља на рачун рада клуба и стручног штаба. На том месту апострофирао је поруке некадашњег капитена и легенде клуба, Горана Грбовића, изречене у неколико дневних листова.

"Партизан ни прошлих сезона, када смо имали много бољи тим, у овом периоду није имао много боље резултате па бих због тога замолио наше верне критичаре и 'велике Партизановце' да нас не пљују, вређају и сахрањују пре времена. Грба је један од легендарних играча Партизана, али му то не даје за право да вређа људе који сада раде у клубу. Пре свега, мислим на председника клуба, главног и помоћног тренера"

"Разумем његову жељу да се врати у Партизан и да коначно почне нешто да ради, али до тога не може доћи пљувањем или вређањем људи који су можда и више допринели успесима клуба од њега. Грбовић је експонент групе људи која седи по кафићима и новокомпонованим кошаркашким клубовима на Дорћолу, и која има амбиције да преузме кошаркашки клуб Партизан и од њега направи трговачку фирму за продају младих играча" - рекао је Тодорић и на крају интервјуа поручио:

"Људи у клубу су свесни да критика мора бити. Ми ћемо радо прихватити сваку добронамерну и конструктивну критику, али неке границе елементарне пристојности се морају поштовати", закључио је спортски директор црно-белих.

Коментари / 0

Оставите коментар