Берић: Божић има нашу пуну подршку!

Мирослав Берић је свестан слабих резултата Партизана, али тражи стрпљење јавности и навијача. Потпредседник Партизана очекује боље дане клуба и излазак из кризе, иако га, како каже, боли поглед на табелу. Управа црно-белих стала иза тренера.

Кошарка 19.11.2015 | 08:20
Берић: Божић има нашу пуну подршку!

- Стање на табели је нереално с обзиром на то да смо изгубили неколико добијених утакмица. Задар је најсвежији пример, били смо на корак од победе, али платили смо цех брзоплетости, као и у Загребу, Ваљеву, против Крке. Да нисмо правили грешке, сад бисмо причали другачије - каже Берић за „Блиц“.

Кад ћете кренути с победама?

- Морамо да почнемо да поразе претварамо у победе. У петак чекамо Тајфун, па идемо Цедевити, која је и најбоља у АБА лиги, а онда улазимо у серију нешто лакших утакмица. Верујем да ће нам се вратити ови порази. Један брејк, победа у гостима, мења све, вратиће нам самопоуздање. Дефинитивно се не може оспорити жеља, воља и труд играча, а грешке скупо коштају.

Има ли тренер Петар Божић подршку управе или не?

- Има апсолутну подршку свих нас.

Мислите ли да навијаче неће издати стрпљење?

- Број навијача на трибинама кад смо домаћни говори да „гробари“ имају стрпљење. Нисам наишао ни на једног да је изразио незадовољство, схватају и наше присталице да некад изгарање није довољно за победу, а да играчи дају максимум. Пример је победа против Будућности, када смо славили у евролигашкој игри.

Колико вам тешко пада поглед на табелу?

- Јако тешко, емотивно то доживљавам, свестан сам да није реална ситуација, али гледамо напред и радимо на томе да лоши резултати буду прошлост и да се брзо вратимо на победнички пут.

Кад ће победе?

- Очекујемо серију победа. Јасно нам је да стање на табели боли сваког партизановца, али је и потребно стрпљење, неће бити лако, сезона је турбулентна, међутим не губимо оптимизам.

Коментари / 0

Оставите коментар