Вучић: Отети српски држављани су живи

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да су двоје српских држављана који су отети у Либији живи.

Србија 18.11.2015 | 16:00
Вучић: Отети српски држављани су живи

"Ти људи су живи и све радимо да што прије дођу у Србију. О свему другом моћи ћемо да говоримо тек послије спасавања", рекао је Вучић новинарима у Нишу.

Вучић је, одговарајући на питања о отмици бившег тјелохранитеља убијеног премијера Зорана Ђинђића, Срђана Бабића, рекао да је тај случај другачији.

"Не могу да одговарам на све оно што неке новине објаве", рекао је Вучић.

Два службеника српске амбасаде у Либији, Слађана Станковић и Јовица Степић, отети су 8. новембра у тој земљи.

Вучић је изјавио да ће отварање првих поглавља до краја године бити добра вијест за Србију и захвалио њемачком амбасадору у Србији Акселу Дитману што је то данас најавио.

Вучић је, одговарајући на питања новинара, рекао да ће то свима бити показатељ да је Србија уважена и поштована и да је урадила добре ствари.

"Захвалан сам на ономе што је говорио о економским реформама у Србији и тиме ћемо наставити да се бавимо", рекао је Вучић.

Он је додао да ће отварање поглавља 23 и 24, почетком слиједеће године, бити важна вијест за унапређење оквира правне државе и владавине права, док ће отварање поглавља 35 и 32 до краја ове године, такође бити добар сигнал за грађане Србије.

Амбасадор Њемачке у Србији Аксел Дитман је, приликом отварања фабрике "Леони" у Малошишту код Ниша, рекао да ће прва поглавља о приступању у ЕУ Србија отворити до краја ове године и да ће то помоћи, када се уђе у оперативну фазу приступања, да се још више поправи ситуација у Србији.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар