Селектор "Орлића": Па, губи и Ђоковић!

"Пораз је последица дуге сезоне", каже селектор младе репрезентације Србије Томислав Сивић.

Фудбал 18.11.2015 | 16:00
Селектор "Орлића": Па, губи и Ђоковић!

Три победе уз гол-разлику 12:0, против аутсајдера у групи, а онда бод код куће у дуелу са Италијом (1:1) и "лаган" пораз у Словенији од вршњака из те земље - 2:0!

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Томислав Сивић, чији је тим одиграо далеко испод могућности у среду касно поподне, рекао је данас да је пораз од Словеније у квалификацијама за Европско првенство непријатан, али да је последица умора и дугачке сезоне.

"Сигурно је да је непријатан пораз, али свако једном има слаб дан. И (Новак) Ђоковић је синоћ (у уторак) изгубио. Нажалост, емотивни пад и психофизички пад се видео већ у последњих пола сата против Италије, а две јаке утакмице на крају једне овакве године, у овом моменту, тренутно се одразило на екипу", рекао је Сивић агенцији Бета у Старој Пазови.

Србија је изгубила 2:0, а оба гола примљена су у последњих пола сата.

"Мислим да смо прво полувреме држали контролу, имали посед лопте. Требало је да дамо гол. Да смо га дали, вероватно би било потпуно другачије, али није. То је фудбал. Они су се бранили, играли на контру. Ми смо добро радили све до шеснаестерца метара, али ту нам је фалио тај 'плус', да завршимо како треба", рекао је Сивић.

"Недостајало је мало више жара, што је сасвим нормално, јер момци нису имали паузу после Светског првенства. Отишли су у клубове, а пошто је крај године, рачун долази сад. То се осетило. Направио сам четири измене, а могао сам још четири, али доста је то незгодно радити пред овакву утакмицу", објаснио је он.

Сивић је истакао да овај пораз не мења ништа битно у квалификацијама.

"Морамо да прихватимо да је резултат неповољан по нас, али ништа то не мења, јер свакако морамо да победимо Италију у гостима ако хоћемо на Европско првенство. То бисмо морали да урадимо и да смо јуче победили Словенију. Јесте непријатно, али није толика трагедија да нећемо знати да се дигнемо после овога. У оптицају је 15 бодова. Треба да освојимо 12 од тога и нећемо имати проблем", рекао је Сивић.

Он је одговорио да га ништа посебно не брине у наступу, али је истакао да је тим био без неколицине важних играча.

"За мене је потпуно нормално да код дечака који су имали тако дугу сезону дође до пада. То је било потпуно видљиво. Наравно, треба нагласити да није играло доста кључних играча: фалили су нам (Предраг) Рајковић, (Андрија) Живковић, (Урош) Ђурђевић... Не говорим то као алиби, већ као чињеницу да то много значи за овакву утакмицу", рекао је Сивић.

За младу селекцију наступио је и 19-годишњи играч Бајерн Минхена Милош Пантовић.

"Ето, и то је једна интересантна тема. Дечко је дошао први пут и ово му је први пут да почне једну овакву утакмицу, а нисмо га ниједном видели са нама, што је било мало незгодно. Међутим, показао је квалитет кад је ушао и сигурно ће имати своје место у овој екипи. Донео је плус и донеће још много добрих ствари, јер је евидентно квалитетан играч, који заслужује да буде ту и да појача конкуренцију", рекао је Сивић.

Пантовић, иначе, НИЈЕ ПОЧЕО УТАКМИЦУ, већ је ушао у игру од 62. минута, уместо Плавшића.

"Мислим да много тога треба радити у репрезентацији. Светско првенство је била једна прича, а ово је сасвим друга и треба радити", рекао је Сивић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Главу горе

18.11.2015 15:08

Пораз је саставни дио спорта

ОДГОВОРИТЕ